Yrtti-briemunakas

Munakas on kananmunasta paistamalla valmistettu ruoka, jota kutsutaan myös omeletiksi. Munakas valmistetaan rikkomalla munan rakenne esimerkiksi haarukalla, ja munan valkuaisaineet hyydytetään rasvatulla tai tarttumattomalla paistinpannulla.

Yrtti-briemunakas on loistava vaihtoehto tavalliselle munakkaalle. Maku on moninkerroin maistuvampi. Tämän ohjeen avulla valmistat vartissa pari annosta yritti-briemunakasta.

Ainekset:

  • 4 Laitilan Kanatarhan Free-Range Ulkokananmunaa
  • 4 rkl kermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • 3/4 dl hienonnettuja yrttejä (lehtipersilja, minttu, ruohosipuli)
  • 50 g valkohomejuustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Työvaiheet:

  • Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, mausteet ja yrtit.
  • Kuumenna öljy paistinpannussa miedohkolla lämmöllä. Paista munakasta pari minuuttia, kunnes se on melkein kypsää. Viipaloi juusto ja aseta se munakkaalle. Anna lämmetä noin minuutti. Taita munakas kahtia ja tarjoile heti.