Munakas on kananmunasta paistamalla valmistettu ruoka, jota kutsutaan myös omeletiksi. Munakas valmistetaan rikkomalla munan rakenne esimerkiksi haarukalla, ja munan valkuaisaineet hyydytetään rasvatulla tai tarttumattomalla paistinpannulla.
Yrtti-briemunakas on loistava vaihtoehto tavalliselle munakkaalle. Maku on moninkerroin maistuvampi. Tämän ohjeen avulla valmistat vartissa pari annosta yritti-briemunakasta.
Ainekset:
- 4 Laitilan Kanatarhan Free-Range Ulkokananmunaa
- 4 rkl kermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl chilirouhetta
- 1/4 tl mustapippuria myllystä
- 3/4 dl hienonnettuja yrttejä (lehtipersilja, minttu, ruohosipuli)
- 50 g valkohomejuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä
Työvaiheet:
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, mausteet ja yrtit.
- Kuumenna öljy paistinpannussa miedohkolla lämmöllä. Paista munakasta pari minuuttia, kunnes se on melkein kypsää. Viipaloi juusto ja aseta se munakkaalle. Anna lämmetä noin minuutti. Taita munakas kahtia ja tarjoile heti.