Mahdollisuus tutustua ulkokanojen elämään

Laitila on tunnettu kanoista ja kananmunista. Munax vie tunnettavuutta taas askeleen eteenpäin, kun se mahdollistaa myös suurelle yleisölle tutustumisen niin kananmunapakkaamoon kuin ulkokanojen elämään.

Yleisölle avoimet vierailupäivät

Ulkonax on sovittuina päivämäärinä avoin kaikille vierailijoille. Ulkonaxiin kuljetaan ohjatusti ryhmissä. Ryhmäkuljetus tapahtuu ohjatusti Munax Oy:n pihalta, osoitteesta Torikantie 5, Laitila.

Avoimet päivät:

  • Kanalavierailuja järjestetään taas keväällä 2019. Seuraa ilmoitteluamme.  Odotellessa pääset fiilistelemään videota kanojen elämästä.

Katso Ylen uutisvideo vierailusta täältä

Huomioitavaa: 

Mikäli sinulla on omia kanoja, niin vierailu ei tautiturvallisuuden vuoksi ole mahdollista.

Ulkokanat melko uusi tuotantomuoto Suomessa

Ulkokanatuotantomuoto aloitti Suomessa juuri Munaxin toimesta vuonna 2013. Kyseessä on tuotantomuoto, jossa kanat pääsevät ulkoilemaan päivittäin ja ne syövät lähellä tuotettua gmo-vapaata rehua. Ulkokanalavierailuidean on lisätä niin viljelijän kuin kuluttajan välistä kanssakäymistä ja avata ruokaketjun läpinäkyvyyttä. Eläinten hyvinvointi ja vastuullisuus on Munaxille merkityksellisiä asioita. Nämä arvot näkyvät tekemisessä koko ajan.

– Monella kuluttajalla ei ole mahdollisuutta tutustua maaseutuun, joten me haluamme tarjota sellaisen. Tällä vierailukeskuksella mahdollistamme kuluttajalle ihan uudenlaisia kokemuksia. Ulkokanalassa on mahdollisuus tutustua ihan oikeasti siihen, miten ulkokanat elävät. Samalla pääsee näkemään aidosti eläinten hyvinvoinnin, kertoo Munax Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Lisa Savola.

Kysy lisää:
info@munaxfi tai 02 858 3423

Varaa käyntiaika

Vierailupäivä on aluksi kerran kuukaudessa. Vierailu alkaa Munax Oy:n pihalta, mistä lähdetään ohjatusti kanalaan. Tämän jälkeen tulemme takaisin Munaxin vierailukeskukseen missä pääsee kuulemaan koko tarkan tuotantoketjun vaiheet aina tilalta pakattuna rasiaan. Siirtyminen tilalle tapahtuu ohjatusti. Huomioithan, että mikäli sinulla on omia kanoja, pääsy kanalaan ei ole mahdollista.

Kysy lisää:

  • ilmoittautuminen@munax.fi
  • p. 02 858 3423.

Munax Oy ottaa muina ajankohtina vastaan myös erilaisia ryhmiä. Näistä kannattaa olla suoraan yhteydessä ja varata aika omalle ryhmälle.
Vieraiden ja ryhmien on mahdollista ostaa kananmunia ja kananmunatuotteita tehdashinnoin.