Vietnamilaiset kesärullat valkuais-kasvistäytteellä (8 kpl)
- 1 pkt riisipaperia
- 1 kpl Munax Salaattivalkuainen
- 1 rs ituja
- 1 varsi kevätsipulia suikaleina
- ½ paprikaa suikaleina
- 1/3 kurkkua suikaleina
- salaattia
- 1 rs broccoliinia eli makeaa parsakaalta
- riisivermiselliä
- thai-basilikaa tms.
- (tuoretta chiliä viipaleena)
- maapähkinäkastiketta, soijakastiketta
Leikkaa Munax salaattivalkuainen kahteen osaan ja lohko puolikkaat pitkittäin neljäksi tangoksi. Yhdestä valkuaispötköstä saat kahdeksaan kesärullaan.
Suikaloi kevätsipuli, paprika sekä kurkku valkuaistankojen pituisiksi, mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita kylmään odottamaan.
Kiehauta broccoliini vain kevyesti vedessä ja jäähdytä nopeasti. Leikkaa broccoliinit valkuaistankojen mittaisiksi. Voit käyttää koko varren. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi. Kypsennä riisivermisellit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä.
Kiehauta vesi isossa paistinpannussa. Kasta riisipaperi noin 10 sekunniksi kuumaan veteen ja nosta molemmilla käsillä se puhtaan puuvillaisen keittiöliinan päälle. Suorista riisipaperi varoen.
Kasaa riisipaperin keskelle valkuaistangot, kasvikset sekä vermisellit, ripottele päälle vielä basilika ja (chilit). Taita päät ensin ja vielä toinen sivu keskelle rullasta, pyöritä tämän jälkeen rulla tiukaksi paketiksi. Leikkaa rulla puoliksi ja laita tarjolle.
Kesärullien dippikaverina toimii hienosti soija- ja maapähkinäkastike.
Vaahdota kerma kevyesti, lisää tuorejuusto, sokeri sekä vaniljasokeri. Paloittele suklaa ja sulata varovasti, lisää seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä noin 5 minuuttia, kuumenna kahvi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata kahvin joukkoon, sekoita hyvin. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita kakun pinta kostutetulla veitsellä. Hyydytä 2-3 tunnin ajan.
Liota liivatelehdet runsaassa vedessä. Kuumenna appelsiinimehu. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne appelsiinimehun joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada kiille kakun päälle ja siirrä kakku takasin kylmään. Hyydytä kahden tunnin ajan.