Veriappelsiini-valkuaissalaatti
(VHH, gluteeniton)

 

Kaunis, ihana ja kevyt salaatti, joka sopii erinomaisesti kevään ja kesän kattauksiin.
Veriappelsiinin sijaan sopivat myös appelsiinit ja mandariinit.

 

  • 100 g rucolaa
  • 3 veriappelsiinia
  • 200 g Munaxin salaattivalkuaista
  • 100 g minimozzarellapalloja
  • 200 g varsikukkakaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • hieman sormisuolaa ja mustapippuria
  • auringonkukan versoja

Viipaloi veriappelsiinit. Leikkaa viipaleista kuoret saksilla tai terävällä veitsellä. Huuhtele varsikukkakaalit ja irrota nuput kovista varsista.
Viipaloi salaattivalkuainen. Kokoa salaatti laakealla lautaselle ja pirskota päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria.
Koristele versoilla ja pinjansiemenillä.