Luonnonväreillä värjätyt kananmunat

Kun värjäät kananmunat luonnonväreillä, ne voi kattaa pääsiäisen aamiaiselle tai pääsiäispöytään ja myös syödä! Toki voit värjätä munia myös keväiseksi koristeeksi. Säilytä munat huoneenlämmössä, niin ne eivät hajoa niin helposti keittäessä.

15 valkoista Laitilan Kanatarhan kananmunaa
2 rkl kurkumaa
1 dl pakastemustikoita
5 punasipulin kuoret
3 rkl etikkaa
3 tl suolaa

Laita vettä kuumenemaan kolmeen kattilaan. Lisää kuhunkin värjäävä aine + 1 rkl etikkaa ja 1 tl suolaa. Kun vesi alkaa kiehua, laita viisi munaa kuhunkin kattilaan varovasti ruokalusikan avulla. Pienennä lämpöä ja keitä munia 7 min. Siirrä kattilat liedeltä ja anna munien värjäytyä liemessä pari tuntia. Nostele ne ruokalusikan avulla kuivumaan sanomalehtipaperin tai talouspaperin päälle. Jos munat on tarkoitus syödä, säilytä ne jääkaapissa.

https://munax.fi/autamme-toisiamme