Sacherkakku

Hei me leivotaan -ohjelman Vellun ohjeella valmistat aidon wieniläisen sacherkakun.

  • 130 g voita
  • 1.75 dl tomusokeria
  • 6 kpl Laitilan Kanatarhan keltuaista
  • 130 g tummaa leivontasuklaata
  • 6 kpl Laitilan Kanatarhan valkuaista tai 2 dl Laitilan Proegg Valkuaista
  • 1.3 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 300 g aprikoosimarmeladia

Canache-kuorrutus

  • 150 g kermaa
  • 50 g glukoosisiirappia
  • 50 g sokeria
  • 250 g tummaa leivontasuklaata
  • 100 g voita kylmää
  • Tai
  • 120 g kermaa
  • 40 g glukoosisiirappia
  • 40 g sokeria
  • 200 g tummaa leivontasuklaata
  • 60 g voita kylmää

Ohje

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.
3. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä.
4. Sekoita suklaa massaan.
5. Vatkaa valkuaiset ja kidesokeri kovaksi vaahdoksi, lisää massaan varovasti sekoittaen.
6. Siivilöi jauhot varovasti nostellen massaan.
7. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan.
8. Paista 180 °C:ssa n. tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä.
9. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja täytä aprikoosimarmeladilla. Säästä osa marmeladista kakun pinnalle
ja reunoille.
10. Sivele loput marmeladista ohueksi kerrokseksi kakun pinnalle ja reunoille.
11. Valmista canache-kuorrutus.
12. Kiehauta kerma. Liuota kuuman kerman joukkoon glukoosi ja sokeri.