Valkuaismunakas

Valkuaismunakas on maittava ja täyttävä välipala tai vaikka suuremmankin nälän kukistaja kiireisen työpäivän päätteeksi.

Maaseudun tulevaisuus koosti kätevän ohjeen, jonka avulla teet maistuvan valkuaismunakkaan nopeasti.

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 100 g kalkkunaleikkelettä
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1 dl emmentaljuustoraastetta
  • 7–8 valkuaista tai 2,5 dl juoksevaa valkuaista (Laitilan Proegg Valkuainen, 1 dl vastaa 3 valkuaista)

Työvaiheet:

  • Pilko sipuli ja kalkkunaleikkeleet ja kuullota ne rasvassa pannulla.
  • Kaada päälle valkuainen ja anna hyytyä.
  • Lisää pinnalle juusto sulamaan.
  • Anna hautua vielä hetki.

Munakkaan voi valmistaa myös uunissa. Vuoraa uunivuoka tai -pannu leivinpaperilla, sekoita kaikki ainekset ja kaada paperin päälle. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Lähde: Maaseudun tulevaisuus