Valkuaismunakas on maittava ja täyttävä välipala tai vaikka suuremmankin nälän kukistaja kiireisen työpäivän päätteeksi.
Maaseudun tulevaisuus koosti kätevän ohjeen, jonka avulla teet maistuvan valkuaismunakkaan nopeasti.
Ainekset:
- 1 sipuli
- 100 g kalkkunaleikkelettä
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1 dl emmentaljuustoraastetta
- 7–8 valkuaista tai 2,5 dl juoksevaa valkuaista (Laitilan Proegg Valkuainen, 1 dl vastaa 3 valkuaista)
Työvaiheet:
- Pilko sipuli ja kalkkunaleikkeleet ja kuullota ne rasvassa pannulla.
- Kaada päälle valkuainen ja anna hyytyä.
- Lisää pinnalle juusto sulamaan.
- Anna hautua vielä hetki.
Munakkaan voi valmistaa myös uunissa. Vuoraa uunivuoka tai -pannu leivinpaperilla, sekoita kaikki ainekset ja kaada paperin päälle. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Lähde: Maaseudun tulevaisuus