Kakku on mitä ihanin tapa herkutella, mutta kakku voi olla myös terveellinen ja proteiinipitoinen herkku.
Personal trainerin ja fitnessurheilijan, Amanda Essenin kakkuresepti on pullollaan proteiini ja se soveltuu erinomaisesti urheilijoiden ja kehonrakentajien herkuksi.
Lue lisää Essenin blogista, tästä.
(2 annosta)
Tarvitset:
- 1 pötkö Munax Salaattivalkuaista
- 1 dl (ca. 35 g) murskattuja riisikakkuja, mysliä tai keksejä
- 300 g rahkaa
- 0,5 dl Laitilan Proegg -proteiinijauhetta
- 2 rkl makeutusainetta esim. steviaa tai sokeria
- 1–2 Laitilan Kanatarhan ulkokananmunaa
Työvaiheet:
- Valmista kakku pieneen irtopohjaleipävuokaan.
- Erottele munat. Laita munankeltuaiset hieman suurempaan kulhoon ja kaada munanvalkuaiset toiseen pienempään kulhoon.
- Sekoita sähkövatkaimella keltuaiset ja makeutusaine kunnes seos muuttuu kuohkeaksi.
- Lisää rahkaa samalla kun vatkat hitaimmalla nopeudella.
- Vatkaa toisessa kulhossa sähkövatkaimella (puhdista vatkaimet), munanvalkuaiset vaahdoksi.
- Sekoita vaahto varovasti toiseen kulhoon ja sekoita proteiinijauhe joukkoon hiljattain lusikalla.
- Kaada seos valmiin pohjan päälle ja levitä tasaisesti.
- Aseta pakastimeen noin 2 tuntia.
- Poista kakku 30-60 minuuttia huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Tarjoile esim. vadelmien kera!
Kuka on Amanda Essen? Tutustu Amandaan tästä.