Sitruunainen valkuaiskääretorttu tuo vaihtelua perinteiseen kääretorttuun

Sitruunakreemi

Ainekset:

  • 2dl                       sokeria
  • 180g                    voita
  • 1,5 dl                   sitruunamehua
  • 3                           Laitilan Kanatarhan kananmunia
  • 3                           liivatelehteä
  • 2 rkl                    sitruunamehua
Lisää sokeri, voi sekä sitruunamehu kattilaan ja kuumenna kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen aina ennen kuin lisäät seuraavan. Siirrä kattila taas liedelle ja kuumenna seosta niin kauan että se sakenee, noin 74 º C.

Liota liivatelehtiä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja sulata puristellut liivatelehdet mehun joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos kreemin joukkoon ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen. Jäähdytä kreemi.

Valkuaiskääretorttupohja

Ainekset:

  • 80g                      vehnäjauhoja
  • 80g                      maitoa
  • 65g                      kasviöljyä
  • 40g                      rasvatonta maitojauhetta
  • 1,5dl                    Laitila Proegg nestemäinen valkuainen
  • 50g                      sokeria
Sekoita vehnäjauhot, maito sekä kasviöljy keskenään taikinaksi. Lisää joukkoon maitojauhe.

Vaahdota valkuainen kevyeksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Vaahdota kunnes vaahto kiinteytyy. Lisää vaahdosta ensin 1/3 taikinan joukkoon ja sekoita. Lisää loppu vaahdosta nuolijalla nostellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle, tasoita taikinalastalla. Paista 170º C noin 10-12 minuuttia. Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja poista vanha leivinpaperi, jäähdytä.

Levitä jäähtynyt kreemi torttupohjan päälle. Rullaa kääretorttu tasaiseksi pötköksi. Leikkaa päät siistiksi ja pursota tai sivele kääretortun päälle sveitsiläistä marenkia, ruskista pinta kaasupolttimella.