Sitruunainen valkuaiskääretorttu tuo vaihtelua perinteiseen kääretorttuun
Ainekset:
- 2dl sokeria
- 180g voita
- 1,5 dl sitruunamehua
- 3 Laitilan Kanatarhan kananmunia
- 3 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua
Liota liivatelehtiä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja sulata puristellut liivatelehdet mehun joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos kreemin joukkoon ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen. Jäähdytä kreemi.
Ainekset:
- 80g vehnäjauhoja
- 80g maitoa
- 65g kasviöljyä
- 40g rasvatonta maitojauhetta
- 1,5dl Laitila Proegg nestemäinen valkuainen
- 50g sokeria
Vaahdota valkuainen kevyeksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Vaahdota kunnes vaahto kiinteytyy. Lisää vaahdosta ensin 1/3 taikinan joukkoon ja sekoita. Lisää loppu vaahdosta nuolijalla nostellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle, tasoita taikinalastalla. Paista 170º C noin 10-12 minuuttia. Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja poista vanha leivinpaperi, jäähdytä.
Levitä jäähtynyt kreemi torttupohjan päälle. Rullaa kääretorttu tasaiseksi pötköksi. Leikkaa päät siistiksi ja pursota tai sivele kääretortun päälle sveitsiläistä marenkia, ruskista pinta kaasupolttimella.