Punajuurisalaatti on maistuva lisuke pääruokiin. Se voi koostua laajasta valikoimasta raaka-aineita, mutta punajuurikkaan voimakas väriaine tekee salaatista punaista.

50 hlö a`55 g    saanto 2,750 kg

  • Punajuurikuutioita 1,000 kg
  • Kaprista 0,080 kg
  • Munax Valkuaiskuutioita 1,000 kg
  • Purjoa, suikaleena 0,080 kg
  • Ranskankermaa 0,600 kg
  • Sokeria 0,060 kg
  • Suolaa ripaus
  • Valkopippuria, jauhettuna ripaus
  • Rakuunaa, kuivattuna ripaus

Työvaiheet

  • Valuta punajuurikuutiot ja hienonna kaprikset.
  • Yhdistä punajuurikuutiot, kaprikset, valkuaiskuutiot sekä purjoviipaleet.
  • Sekoita ranskankerman joukkoon sokeri, suola valkopippuri sekä rakuuna.
  • Yhdistä ainekset, tarkista maku ja tarjoile!

 

Resepti: Mira Asunmaa
Kuvat: Kristian Eloluoto