Tee maukas ja proteiinirikas tortilla-wrap vikkelään käyttäen Laitilan Proegg -nestemäistä valkuaista.

Tiesitkö, että tortilla on nostamaton maissi- tai vehnäjauhosta paistettu ohutleipä. Tämä kansainvälisesti tortillana tunnettu leipä on kotoisin Meksikosta, sitä käytetään paljon myös muissa Väli-Amerikan maissa. Euroopan espanjaksi ”tortilla” tarkoittaa munakasta, esimerkiksi ”tortilla española”. Wrap on puolestaan nimensäkin mukaan kääritty tortilla. Tortillan voi kääriä useammalla eri tavalla, joko avoimena tai suljettuna.

Meksikossa maissitortilla on ruokavalion perusta ja tärkeä kalsiumin lähde, ja niitä on tarjolla lähes aina ruokailun yhteydessä aamupalasta iltapalaan saakka. Niinpä tämäkin valkuaispinaatti-wrap soveltuu erinomaisesti niin lounaaksi, päivälliseksi kuin iltapalaksikin.

Valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Ainesosat näet alta, ja oheinen video avaa tekoprosessia seikkaperäisemmin.

Tarvitset:

  • 2 dl Laitilan Proegg nestemäinen valkuainen
  • 1 rkl pestoa
  • ripaus mustapippuria rouheena
  • öljyä pannun voiteluun
  • 1,5 dl tuoretta pinaattia
  • 0,5 dl fetajuustoa
  • 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
  • 1rkl majoneesia
  • 1 kpl täysjyvävehnätortilla

Työvaiheet:

  • Yhdistä valkuainen, pesto ja mustapippuri kulhossa, sekoita hyvin.
  • Voitele paistinpannu öljyllä.
  • Kuumenna pannu keskilämmöllä ja levitä valkuainen koko pannun mitalle.
  • Lisää päälle kourallinen tuoretta pinaattia, murennettua fetajuustoa sekä aurinkokuivattuja tomaattikuutioita.
  • Anna hyytyä kannen alla muutaman minuutin ajan, voit ottaa pannun tässä vaiheessa pois liedeltä.
  • Voitele vehnätortilla majoneesilla ja liuúta valkuainen pannulta tortillan päälle.
  • Rullaa tortilla ja nauti!