Uppomunat ovat mainettaan helpompi valmistaa, eikä aikaakaan kulu suunnattomasti.
Uppomunat ovat oiva tapa keittää munia kun keitetyistä munista halutaan kuorettomia tai tietyn muotoisia.
Ainekset:
- 4–6 kpl Laitilan Kanatarhan Ulkokananmunia
- 2 l vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
Uppomuna kahvikupissa, työvaiheet:
- Pistä vesi kiehumaan
- Riko kananmuna kahvikuppiin.
- Lisää etikka veteen.
- Kun vesi kiehuu, kada muna varovasti (1 muna kerrallaan) kiehuvaan veteen. Keitä 4 minuuttia. (Mikäli haluat keltuaisesta kiinteämmän, keitä pari minuuttia kauemmin).
- Nosta keittynyt kananmuna pois vedestä esimerkiksi lastalla.
Uppomunat kelmupusseissa, työvaiheet:
- Pistä vesi kiehumaan
- Riko kananmuna kelmuun vuorattuun kuppiin ja pyöritä kelmu tiukalle.
- Kun vesi kiehuu, aseta kananmunapussit veteen ja keitä 4 minuuttia. (Mikäli haluat keltuaisesta kiinteämmän, keitä pari minuuttia kauemmin).
- Nosta keittyneet kananmunat pois vedestä, avaa pussit ja asettele munat joko salaattiin, leivälle, keittoon tai ihan vain sellaisenaan lautaselle.
Munakkaan voi valmistaa myös uunissa. Vuoraa uunivuoka tai -pannu leivinpaperilla, sekoita kaikki ainekset ja kaada paperin päälle. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Kuva: Timo Sankala, Habanerokitchen