Todella helpot uppomunat

Uppomunat ovat mainettaan helpompi valmistaa, eikä aikaakaan kulu suunnattomasti.

Uppomunat ovat oiva tapa keittää munia kun keitetyistä munista halutaan kuorettomia tai tietyn muotoisia.

Ainekset:

  • 4–6 kpl Laitilan Kanatarhan Ulkokananmunia
  • 2 l vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa

Uppomuna kahvikupissa, työvaiheet:

  • Pistä vesi kiehumaan
  • Riko kananmuna kahvikuppiin.
  • Lisää etikka veteen.
  • Kun vesi kiehuu, kada muna varovasti (1 muna kerrallaan) kiehuvaan veteen. Keitä 4 minuuttia. (Mikäli haluat keltuaisesta kiinteämmän, keitä pari minuuttia kauemmin).
  • Nosta keittynyt kananmuna pois vedestä esimerkiksi lastalla.

Uppomunat kelmupusseissa, työvaiheet:

  • Pistä vesi kiehumaan
  • Riko kananmuna kelmuun vuorattuun kuppiin ja pyöritä kelmu tiukalle.
  • Kun vesi kiehuu, aseta kananmunapussit veteen ja keitä 4 minuuttia. (Mikäli haluat keltuaisesta kiinteämmän, keitä pari minuuttia kauemmin).
  • Nosta keittyneet kananmunat pois vedestä, avaa pussit ja asettele munat joko salaattiin, leivälle, keittoon tai ihan vain sellaisenaan lautaselle.

Munakkaan voi valmistaa myös uunissa. Vuoraa uunivuoka tai -pannu leivinpaperilla, sekoita kaikki ainekset ja kaada paperin päälle. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Kuva: Timo Sankala, Habanerokitchen