Cilbir eli turkkilaiset uppomunat

Uppomunan teko voi tuntua haastavalta, mutta kokeile tehdä niitä kelmussa! Uppomunat voi tarjota vaikkapa turkkilaisittain maustetun jogurtin ja paahdetun pitaleivän kera. Tämä proteiinipitoinen ruoka maistui lounaaksi ennakkoluulottomalle teinilleni.

4 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
4 rkl oliiviöljyä
1,5 l vettä
1 rkl väkiviinaetikkaa
2 tl suolaa
4 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
3 rkl hienonnettua persiljaa
1/2 tl chilijauhetta tai -rouhetta
1/2 tl sormisuolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
4 pitaleipää

Tee jogurttikastike valmiiksi: sekoita jogurtin joukkoon silputtu valkosipuli, persilja, chilijauhe, mustapippuri ja tilkka öljyä. Lusikoi lautaselle. Ripota päälle sormisuolaa. Kuumenna vesi poreilevaksi (ei kiehuvaksi), lisää etikka ja suola. Paahda pitaleivät.

Vuoraa neljä kahvikuppia kelmulla, kelmu saa tulla reilusti kupin reunojen yli. Öljyä kelmu sisäpuolelta käsin. Riko munat kuppeihin ja kierrä kelmu kiinni. Solmi kelmun ”häntä” esimerkiksi varrastikkuun tai haarukanvarteen ja upota lähellä kiehumispistettä olevaan veteen. Kelmussa oleva muna ei saa koskea kattilan pohjaan. Kypsennä uppomunia 3 minuuttia. Ota ne pois kelmusta ja tarjoa heti jogurttikastikkeen ja pitaleivän kanssa.

Ruuan hinta: 3,20 e

https://munax.fi/autamme-toisiamme