Tomaatti-parmankinkku-ciabatta à la Alex Nurmi

Ohje 4:lle | valmistusaika 30 min

  • 8 viipaletta ciabatta-leipää
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 8 kivetöntä oliivia
  • 2 rkl vaaleaa balsamicoa
  • 4 viipaletta parmankinkkua
  • 1pkt (180 g) Laitilan Proegg valmiiksi kypsennettyä Valkuaista

Koristeluun:

  • Tummaa balsamicosiirappia
  • Tuoreita yrttejä ( esim. Mimis special mixiä)

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja marinoi ne vaalealla balsamicolla 15 minuutin ajan kulhossa. Halutessasi voit maustaa suolalla sekä mustapippurilla.
Levitä parmankinkut leivinpaperin päälle ja paista rapeiksi 160c uunissa 20 minuutin ajan ja jätä hetkeksi huoneenlämpöön jäähtymään.
Leikkaa valkuainen viipaleiksi ja oliivit puoliksi.
Nosta leipäviipaleet tarjoiluvadille ja lusikoi täyteaineet päälle.
Koristele tuoreilla yrteillä ja balsamicosiirapilla.