Täytetyt paprikat
(VHH, gluteeniton)

 

Täytetyt paprikat on retroruoka, joka edelleen näyttää ja maistuu hyvältä.
Nestemäinen valkuainen paitsi tuo hyvän proteiinilisän, myös sitoo paprikoiden täytteen.

  • 4 paprikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ sipuli
  • 200 g jauhelihaa
  • ½ dl tomaattimurskaa
  • suolaa, pippuria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 50 g pippurituorejuusto
  • 1,5 dl Munax Proegg nestemäistä valkuaista
  • 1 dl mozzarellajuustoraastetta

Leikkaa paprikoista kansi. Poista siemenkota. Tasoita tarvittaessa varovasti paprikoiden ”pohjaa” niin että ne pysyvät tukevasti pystyssä

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja anna liian nesteen kiehua pois. Mausta.
Anna jäähtyä, lisää tuorejuusto ja nestemäinen valkuainen. Sekoita täyte tasaiseksi ja täytä paprikat. Levitä juustoraaste paprikoiden päälle.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Öljyä uunivuoka ja asettele paprikat vuokaan sekä ”kannet” niiden viereen.
Kypsennä paprikoita uunissa 30 minuuttia. Tarjoa paprikat niin että kannet on aseteltu niiden päälle hiukan vinoon.