Täytetyt avokadot

Herkullisen avokadon saa muutettua kätevästi täyttäväksi välipalaksi.

Avokadot ovat Keski-Amerikan lahja kaikille herkkusuille, ja jo sellaisenaan varsin oiva välipala. Astetta ruokaisamman siitä saa kuitenkin kananmunan ansiosta. Täytetyt avokadot syntyvät ketterästi vaikka matkaevääksi, mutta ne sopivat erinomaisesti myös aamiaispöytään.

Ainekset:

  • 2 avokadoa
  • 1/2 limetin mehua
  • 4 Laitilan Kanatarhan Free-Range Ulkokananmunaa
  • 1/2 suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl tuoretta ruohosipulia

Työvaiheet:

  • Lämmitä uuni 250-asteiseksi. Leikkaa tai halkaise avokado pitkittäin puoliksi ja poista kivi.
  • Purista hedelmän puolikkaille limen mehua. Laita puolikkaat uuninpellille tai vuokaan.
  • Riko kuhunkin neljään puolikkaaseen kananmuna. Kaada munat varovasti puoliskoille ja ripottele päälle suolaa sekä mustapippuria.
  • Kypsennä uunissa 5–8 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi.
  • Viimeistele ruohosipulilla ja nauti!