Herkullisen avokadon saa muutettua kätevästi täyttäväksi välipalaksi.
Avokadot ovat Keski-Amerikan lahja kaikille herkkusuille, ja jo sellaisenaan varsin oiva välipala. Astetta ruokaisamman siitä saa kuitenkin kananmunan ansiosta. Täytetyt avokadot syntyvät ketterästi vaikka matkaevääksi, mutta ne sopivat erinomaisesti myös aamiaispöytään.
Ainekset:
- 2 avokadoa
- 1/2 limetin mehua
- 4 Laitilan Kanatarhan Free-Range Ulkokananmunaa
- 1/2 suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 dl tuoretta ruohosipulia
Työvaiheet:
- Lämmitä uuni 250-asteiseksi. Leikkaa tai halkaise avokado pitkittäin puoliksi ja poista kivi.
- Purista hedelmän puolikkaille limen mehua. Laita puolikkaat uuninpellille tai vuokaan.
- Riko kuhunkin neljään puolikkaaseen kananmuna. Kaada munat varovasti puoliskoille ja ripottele päälle suolaa sekä mustapippuria.
- Kypsennä uunissa 5–8 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi.
- Viimeistele ruohosipulilla ja nauti!