Sitruunainen valkuaiskääretorttu tuo vaihtelua perinteiseen kääretorttuun

Sveitsiläinen marenki

Ainekset:

  • 170g                  Laitilan Proegg nestemäinen valkuainen
  • 255g                  sokeria
  • 1ml                     leivinjauhetta
  • 1ml                    suolaa
Mittaa ainekset teräksiseen yleiskoneen kulhoon. Tee foliosta paksu rinkula ja laita se ison kattilan pohjalle. Laske kattilaan muutama sentti vettä ja nosta kulho foliovaipan päälle. Kuumenna vesi poreilevaksi (80-90C) Kuumenna marenkia kokoajan sekoittaen, 79C asteeseen saakka. Kuumeneminen vie noin 7-10 minuuttia. Siirrä marenki yleiskoneeseen ja vatkaa pallovatkaimella täydellä teholla 15-20 minuutin ajan kunnes marenki on kiiltävää ja tanakkaa.