Suussasulava Brownie

Helppo tehdä ja palat häipyvät pöydältä nopeasti. Lastenjuhliin saat kivoja naposteluherkkuja leikkaamalla palat 3 x 3 cm kokoisiksi, vuoallisesta riittää jo melkoiselle laumalle ipanoita (jos leipuri ei tee suurta lovea pellilliseen…).

Ainekset:

  • 175 g voita
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 300 g sokeria
  • 2 Laitilan Kanatarhan virikehäkkimunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 120 g tummaa suklaata ronskina rouheena
  • 60 g saksanpähkinää karkeana rouheena

Valmistus on näin helppoa:

Laita uuni kuumenemaan 180° ja vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla (neliskanttinen, n. 25 cm kanttiinsa). Jätä paperia reunojen yli, niin että browniet on helpompi irrottaa.

Sulata voi, kaakao ja sokeri kattilassa matalalla lämmöllä. Nosta sivuun odottamaan ja jäähtymään. Seoksesta tulee paksua, älä säikähdä. Riko Laitilan Kanatarhan kananmunat kulhoon ja pyöräytä rakenne rikki kevyesti vaikka haarukalla. Ei haittaa, vaikka kananmunat vähän vaahtoutuvatkin. Rouhi suklaa ja pähkinät seoksen jäähtymistä odotellessa. Voit korvata saksanpähkinät vaikka pekaanipähkinöillä ja osan tummasta suklaasta vaikka valkoisella.

Kun sokeri/voi/kaakao-seos on jäähtynyt voit käännellä kaikki aineet kananmunakulhossa varovasti sekaisin. Älä unohda jauhoja, niinkin on voinut joskus käydä eikä browniesta oikein tule koostumukseltaan kahvipöytäherkkua. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele tasaiseksi. Taikinasta tulee melko jämäkkää.

Paista uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat kiinteitä, mutta keskeltä mukavan pehmeää. Itse paistan brownieta uunissani 18 minuuttia ja jätän sen jälkeen noin viideksi minuutiksi jälkilämmölle. Ota vuoka uunista ja koeta malttaa antaa brownien jäähtyä kokonaan vuoassa. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja tarjoa vaniljajäätelön kera. Nam.