Tällaisen piirakan tein ja käytin kananmunien sijaan Laitilan Proegg Valkuaista. Nousi todella hyvin. Paremmin kuin ennen kananmunilla tehtynä.
VANILJAINEN RAPARPERIPIIRAKKA
- 3 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
- 2 dl sokeria
- 3/4 dl Laitilan Proegg Valkuaista
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- täyte:
- 1 l raparperinpaloja
- 400 g vaniljarahkaa
- 1 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl Laitilan Proegg Valkuaista
Sekoita rasva ja sokeri keskenään. Lisää valkuainen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle raparperinpala. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle.
Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.
Ohje riittä yhteen pellilliseen tai kahteen vuokaan.