Suppilovahveromunakas

Sienestys on hieno harrastus. Raittiin ulkoilman ja tehokkaan liikuntatuokion ohella se tarjoaa ainutlaatuisia herkuttelumahdollisuuksia. Suppilovahvero on eräs suosituimpia ruokasieniämme. Sen samettisen pehmeään makuun jää helposti koukkuun.

Suppilovahverosta kokkaaminen onnistuu kokemattomaltakin kotikokilta. Sitä ei tarvitse erikseen ryöpätä. Pintapuolisen puhdistuksen jälkeen ovat kulinaristisen aarreaitan ovet avoinna.

Olen käyttänyt suppilovahveroa sekä ruoanlaitossa että leivonnassa. Tällä kertaa lisäsin sitä munakkaaseen yhdessä juustoraasteen, paprikan ja sipulin kanssa. Pisteenä i:n päällä toimii lakritsimausteseos, joka täydentää loistavasti munakkaan rikkaan makumaailman.

Suppilovahveromunakas

6 annosta

  • 12 kananmunaa
  • 1,8 dl täysmaitoa
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 kuutioitu suippopaprika
  • 1 pannullinen paistettuja suppilovahveroita
  • 175 g emmentaljuustoraastetta
  • suolaa
  • Santa Maria lakritsimausteseosta

Paistamiseen:

  • juoksevaa margariinia

1) Vatkaa kananmunat kulhossa.
2) Lisää joukkoon maito. Mausta suolalla ja lakritsimausteseoksella.
3) Kuumenna paistinpannu kuumaksi.
4) Alenna hieman lämpötilaa. Laita pannulle juoksevaa margariinia. Anna rasvan ruskistua hetki.
5) Kaada pannulle munakasseosta.
6) Nostele seoksen pinnalle sipulia, paprikaa, suppilovahveroita ja juustoraastetta.
7) Anna munakkaan hyytyä. Puulasta on kätevä työväline hyydyttämisessä.
8) Taita munakas ja nosta pois pannulta.