Suolaiset muffinit ovat mukavaa tarjottavaa vieraille. Ne ovat myös käteviä eväitä ja erinomaisia piknikillä.
Tässä kotitaluousopettaja Aira Kuvajan ohje maistuviin kasvis-sienimuffineihin.
Tarvitset:
- 2 dl sämpyläjauhoa
- 1,5 dl vehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/3 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl currya
- 200 g tuoreita, säilöttyjä tai pakastettuja kantarelleja tai herkkusieniä
- 100 g mustapippurituorejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl maitoa
- 1,5 dl Laitilan Proegg nestemäistä valkuaista
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ vihreä paprika
Työvaiheet:
- Puhdista ja silppua tuoreet sienet, kääntele kuumalla pannulla kunnes neste on haihtunut pois. Voit laittaa pannulle hiukan öljyä.
- Säilötyt sienet valutetaan ja pilkotaan, pakastetut sulatetaan.
- Pese paprika, poista kanta ja siemenet ja pilko paprika pieneksi.
- Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten muut aineet.
- Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa liikaa.
- Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin tai käytä muffinipeltiä.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia muffinien koosta riippuen.
- Varmista kypsyys tikulla.