Suolaiset kasvis-sienimuffinit

Suolaiset muffinit ovat mukavaa tarjottavaa vieraille. Ne ovat myös käteviä eväitä ja erinomaisia piknikillä.

Tässä kotitaluousopettaja Aira Kuvajan ohje maistuviin kasvis-sienimuffineihin.

Tarvitset:

  • 2 dl sämpyläjauhoa
  • 1,5 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/3 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl currya
  • 200 g tuoreita, säilöttyjä tai pakastettuja kantarelleja tai herkkusieniä
  • 100 g mustapippurituorejuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1,5 dl Laitilan Proegg nestemäistä valkuaista
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ vihreä paprika

Työvaiheet:

  • Puhdista ja silppua tuoreet sienet, kääntele kuumalla pannulla kunnes neste on haihtunut pois. Voit laittaa pannulle hiukan öljyä.
  • Säilötyt sienet valutetaan ja pilkotaan, pakastetut sulatetaan.
  • Pese paprika, poista kanta ja siemenet ja pilko paprika pieneksi.
  • Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten muut aineet.
  • Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa liikaa.
  • Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin tai käytä muffinipeltiä.
  • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia muffinien koosta riippuen.
  • Varmista kypsyys tikulla.