Suklaakeksit valkuaisesta

Maukkaat suklaakeksit valmistuvat myös ilman jauhoja, kun käytät nestemäistä valkuaista.

Reseptillä valmistat noin 45 keksiä.

Tarvitset: 

  • 7,2 dl tomusokeria
  • 1,5 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1,5 dl Laitilan Proegg nestemäistä valkuaista
  • 2 tl vanilja-aromi/vaniljasokeri/vanilliinisokeri
  • 1,5 dl suklaata rouhittuna
    Jos haluat maidottoman version, käytä maidotonta suklaata.
  • Työvaiheet: Sekoita tomusokeri, kaakaojauhot sekä suola keskenään. Lisää joukkoon valkuainen ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi. Lisää vielä rouhittu suklaa. Voit lisätä joukkoon myös pähkinöitä. Jaa lusikalla taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä kasoja, taikinasta riittää noin 45 keksiin. Keksit leviävät paiston aikana, jätä siis tilaa riittävästi. Anna keksien asettua ½ h ennen paistamista. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Odota hetki ja poista ne varovasti leivinpaperin päältä uuniritilälle jäähtymään..