Nina Lincolnin suklaa-juustokakku

Nina Lincolnin suklaa-juustokakku oli tuttu näky monessa 1980-luvun juhlapöydässä. Sitä pidettiin aikakautensa jalokivenä, joka valloitti niin rakenteellaan kuin makumaailmallaankin.

Nina Lincoln oli glamourelämään tottunut huippumalli, joka tunsi erityisviehätystä moottoriurheilua kohtaan. Madame oli saanut tämän suussasulavan juustokakun ohjeen englantilaisen kilpa-ajajan vaimolta. Nina Lincolnin suklaa-juustokakusta on käytetty myös torttu-nimitystä.

POHJA

  • 320 g Bastogne- ja piparkakkumurua
  • 100 g suolatonta voita

Täyte:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl anista
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl kuohukermaa

Koristelu:

rouhittua suklaata

1) Aja keksit hienoksi tehosekoittimessa tai hienonna ne käsipelillä esimerkiksi kaulimen avulla.
2) Lisää pehmeä voi keksimurun joukkoon.
3) Painele massa irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 24 – 26 cm), jonka pohja ja reunat on vuorattu leivinpaperilla. Siirrä vuoka pakastimeen.
4) Sulata suklaa vesihauteessa.
5) Yhdistä tuorejuusto, 1 dl sokeria ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
6) Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
7) Lisää keltuaiset ja sulatettu suklaa juustoseokseen.
8) Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppu sokeri (1/2 dl). Yhdistä valkuaisvaahto juustoseokseen.
9) Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele seokseen.10) Ota viilehtynyt kakkuvuoka pakastimesta. Kaada täytemassa siihen. Tasoita pinta rustiikisti nuolijalla.
11) Laita kakku takaisin pakastimeen jähmettymään.
12) Mikäli pidät kakkua kylmässä yön yli, ota se esille noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
13) Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Rouhi pinnalle suklaata esimerkiksi kuorimaveitsen avulla.
14) Nauti makumaailmasta.