Strawberry Cheeseless Cake

Juustokakku ilman juustoa ja melkein pelkkää proteiinia?

Kätevistä kypsennetyistä Proeggmunanvalkuaisista saat vikkelästi veivattua juustokakkua muistuttuvan ihanan kakun, jota voit maustaa mitä erilaisimmilla tavoilla.

Kun täyte on kevyt, voi pohjan valmistaa vaikka tavallisista kekseistä tai jättää kokonaan pois. Maistele täytettä välillä, sillä käyttämäsi proteiinijauheen makeus vaikuttaa siihen, kuinka paljon steviaa sinun tulee lisätä.

Ainekset:

Pohja (ei välttämätön

  • 80 g keksejä, muromysliä tai murustettuja riisikakkuja
  • 3 rkl kookosöljyä sulatettuna

Täyte:

  • 4 pkt (á 180g) Munax Salaattivalkuaista
  • 3 mitallista (90g) heraproteiinia, mansikka
  • 200 g sulatettuja pakastemansikoita
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 tl psyllium-jauhetta (ei hiutaleita)
  • 4 rkl sulatettua kookosöljyä
  • steviaa, steviatippoja (mansikka) ja erytritolia maun mukaan

Päälle (halutessa):

  • 200 g mansikoita
  • 1 dl vettä
  • 2 liivatelehteä
  • 1 tl BCAA-jauhetta

Työvaiheet:

  • Mikäli valmistat kakkuun pohjan, murustele keksit kulhossa pieneksi murusiksi ja lisää joukkoon kookosööljy.
  • Sekoita tasaiseksi ja painele vuuan pohjalle.
  • Valmista seuraavaksi täyte. Laita valkuaiset isoon kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella täysin samettiseksi soseeksi. Voit valmistaa soseen myös blenderissä.
  • Lisää valkuaisten joukkoon heraproteiini sekä sulatetut mansikat ja sitruunamehu. Sekoita jälleen sekaisin.
  • Tarkista, että mansikkaseos on huoneenlämpöistä ja mikäli ei ole, anna sen lämmetä hetki. Mikäli lisäät kookosöljyn viileään seokseen, öljy kovettuu ikäviksi kokkareiksi.
  • Maistele seosta ja lisää makeutusaineita makusi mukaan.
  • Kun seos on hieman lämmennyt, lisää sen joukkoon seuraavaksi psylliumjauhe ja sekoita nopeasti ja heti perään sulatettu kookosöljy. Sekoita ripeästi sekaisin.
  • Koristele halutessasi kokonaisilla mansikoilla ja BCAA-kiileteellä.
  • Valmista kiille laittamalla liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä noin 5 minuutiksi. Kuumenna sillä aikaa 1 dl vettä kiehuvaksi.
  • Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kiehuvaan veteen. Sekoita hyvin.