Recipe by Kristian Vuojärvi

Valkuaisnappi

 

  • 1 kpl Laitilan Proegg kypsennetty Valkuainen 180 g

Leikkaa valkuaistangosta sentin paksuisia siivuja.
Laita teelusikallinen tartaria päälle, pursota tartarin päälle keltuaiskreemiä ja koristele pikkelöidyllä punasipulilla.

Tartar 

  • 0,4 kg häränpaistia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • worchesterkastiketta
  • ruohosipulia

Hienonna paisti veitsellä ihan hienoksi. Leikkaa ruohosipuli ja sekoita lihan joukkoon. Mausta suolalla, worchesterkastikkeella ja mustapippurilla.

Keltuaiskreemi

  • 0,2 kg keltuaista
  • suolaa

Laita keltuaiset vacuumipussiin kypsennä 65 asteisessa höyryssä n, 45 min jäähdytä mausta suolalla.

Pikkeli punasipuli

  • 2kpl punasipulia
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Leikkaa sipuli suikaleiksi yhdistä ja anna marinoitua