Valkuaisnappi
- 1 kpl Laitilan Proegg kypsennetty Valkuainen 180 g
Leikkaa valkuaistangosta sentin paksuisia siivuja.
Laita teelusikallinen tartaria päälle, pursota tartarin päälle keltuaiskreemiä ja koristele pikkelöidyllä punasipulilla.
Tartar
- 0,4 kg häränpaistia
- suolaa
- mustapippuria
- worchesterkastiketta
- ruohosipulia
Hienonna paisti veitsellä ihan hienoksi. Leikkaa ruohosipuli ja sekoita lihan joukkoon. Mausta suolalla, worchesterkastikkeella ja mustapippurilla.
Keltuaiskreemi
- 0,2 kg keltuaista
- suolaa
Laita keltuaiset vacuumipussiin kypsennä 65 asteisessa höyryssä n, 45 min jäähdytä mausta suolalla.
Pikkeli punasipuli
- 2kpl punasipulia
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Leikkaa sipuli suikaleiksi yhdistä ja anna marinoitua