Voit varioida munakasta tekemällä lettupannulla jokaiselle ruokailijalle oman pikkumunakkaan.

Munakkaista tulee söpön kuohkeita kunhan pannu on riittävän kuuma ja pysyy paiston aikana koko ajan liikkeessä.

Kananmuniin kannattaa lisätä suola jo ennen paistamista, jolloin munat säilyttävät kaikkein parhaiten mehukkuutensa ja rakenteensa. Syy on siinä, että suola ei salli kananmunien proteiinien yhdistyä yhtä tiiviisti kuin ne muuten tekisivät kypsennyksen aikana. Mitä tiiviimmin proteiinit järjestäytyvät, sitä enemmän nesteitä munista karkaa.

Tarvitset:

Työvaiheet:

  • Lämmitä lettupannu kuumaksi
  • Ripota suolaa suoraan pannulle ja riko munat päälle
  • Paista pannua samalla liikutellen siten, että munat pysyvät jatkuvasti liikkeessä
  • Käännä munia kun munat alkavat hyytyä. Näin muna jää todella maukkaaksi ja kuohkeaksi

Kokeile paistettuja munia myös hampurilaispihvin tilalla ruishampparissa.