Sokerittomat banaaniletut on hittiresepti, jossa on vain muutama raaka-aine.
Kun käytät kananmunien sijaan Laitilan Proegg nestemäistä valkuaista, letuista tulee vieläkin kevyempiä.
(2 annosta)
Tarvitset:
- 3 dl Laitilan Proegg nestemäistä valkuaista
- 2 banaania
- ½ tl vaniljajauhetta
- ½ tl kanelia
- 1/3 tl suolaa
- kylmäpuristettua kookosöljyä tai voita paistamiseen
- suomalaisia marjoja
- (vaahtera- tai agave-siirappia tai hunajaa)
Työvaiheet:
- Kuori banaani ja sekoita ainekset sauvasekoittimella.
- Kuumenna rasvaa pannulla, käytä tarpeeksi rasvaa etteivät ohukaiset tartu kiinni pannuun.
- Paista letut kullanruskeiksi molemmin puolin, tee pienehköjä lettuja ja käännä ne varovasti.
- Tarjoa heti tuoreiden tai pakastemarjojen kera.
- Voit halutessasi valuttaa letuille hiukan siirappia tai hunajaa, mutta se ei ole välttämätöntä, koska letut ovat muutenkin makeita.