Laitilan Kanatarhan vapaan kanan munat

 • UUTUUS! Kanojen ruokinnassa ei ole käytetty soijaa eli ovat SOIJAVAPAITA.
 • Kananmunat ovat vapaan kanan kananmunia ja myös gmo-vapaita.
 • Soijavapaissa kananmunissa, kanojen ruokinnassa on käytetty kotimaisia valkuaislähteitä soijan sijaan.
 • Vapaa kananmuna on peräisin lattiakanaloista, joissa kanat saavat liikkua vapaasti. Kanoja saa olla enintään 9 kpl/m².
 • Soijavapaa-kananmunien tuotekehitys oli pitkä ja monivaiheinen. Rehua tutkittiin tarkasti asiantuntjoiden kanssa.
 • Kasvipohjainen ja soijavapaa ravinto kiinnostaa vastuullisia kuluttajia.
 • Tuote on kehitetty asiakkailta tulleiden pyyntöjen perusteella.
 • Laitilan Kanatarhan tuottajaperheille eläinten hyvinvointi on tärkeä asia ja tuottajiemme kanat voivat hyvin tuotantotavasta riippumatta.
 • Laaduntarkkailun myötä pystymme seuraamaan kanojen hyvinvointia. Hyvin huolehdittu kana tuottaa laadukkaimmat kananmunat!
 • Vapaan kanan munan tunnistat kananmunasta löytyvästä numerosta 2.
 • Munaxin kananmunat ovat puhtaita ja salmonellavapaita. Suomalaisten perhetilojen kananmunat ovat antibioottivapaita, koska tilojemme kanoja ei lääkitä.
Tilaa suoraan kotiovelle verkkokaupasta »

Miksi soijavapaa kananmuna?

Kanojen täysmääräiseen ravintoon kuluu tarpeellinen määrä valkuaista ja tällä hetkellä kanojen rehuihin lisätään vastuullisesti tuotettua soijaa. Nyt Munax Oy on tuotekehittänyt myös rehun, jossa soija korvataan kotimaisilla valkuaislähteillä.
Tämä uusi soijavapaarehu on vaatinut pitkäkestoista tuotekehitystä. Mistään ihan pienestä tuotekehityksestä ei ole kyse, eikä muutos tapahdu yhdessä yössä, mutta on iso askel vastuullisuuteen. Soijaa viljellään monissa maissa, mutta suurin osa soijasta tuotetaan Brasiliassa, Argentiinassa ja Yhdysvalloissa ja monissa maissa se viljely aiheuttaa metsäkatoa ja muita ongelmia luonnon monimuotoisuudelle. Tämä on se syy, miksi Munax Oy on lähtenyt tutkimaan toista vaihtoehtoa.

– Tuotekehitystä on hyvä viedä eteenpäin, koska teemme yhteistyötä lähellä sijaitsevan Agrox-rehutehtaan kanssa. Agroxin vahvuutena on, että se käyttää lähialueen viljelijöiden viljoja, joten kaiken tuotekehityshyödyn lisäksi, hiilijalanjälki jää pieneksi. Rehun tekeminen on ammattilaisten osaamista ja laadukkaasta rehusta syntyy eläinten hyvinvointi, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka.

– Kasvipohjainen ja soijavapaa ravinto kiinnostaa vastuullisesti toimivia ihmisiä ja olemme lähteneet vastaamaan kuluttajien palautteisiin.
Tästä kananmunasta voisi käyttää nimitystä kolmikertaisesti vapaa, koska rehu ei sisällä soijaa, eikä gmo:ta ja nämä ovat vapaan kanan kananmunia.
Pullonkaulana on edelleen, että kotimaista valkuaista viljellään sen verran vähän, että hinta muodostuu kalliimmaksi kuin vastuullisellakin soijalla valmistettu rehu. Silti Agrox uskoo, että kotimaisella valkuaisella tuotetuille kananmunille tulee kuluttajien toimesta kysyntää ja kuluttaja on valmis ostamaan tuotteita, joissa on käytetty tätä vaihtoehtoa.

Soijavapaa kananmuna
6 kpl rasia

Ean: 6430017902068

Lue lisää vapaan kanan munistamme!

Vapaa kananmuna on peräisin lattiakanaloista, joissa kanat saavat liikkua vapaasti. Kanoja saa olla enintään 9 kpl/m². Lattia-alasta on oltava vähintään kolmannes turvetta, olkea tai hiekan kaltaista pehkua. Kanoilla on käytössä munintapesät ja nukkumaorret.

Laitilan Kanatarhan tuottajaperheille eläinten hyvinvointi on tärkeä asia ja tuottajiemme kanat voivat hyvin tuotantotavasta riippumatta. Eläinten hyvinvointia edistetään ohjeistamalla tuottajaa hyvään toimintatapaan, antamalla neuvoja rehustuksesta, keskustelemalla kananhoidosta ja auttamalla tarvittaessa laitehankinnoissa. Laaduntarkkailun myötä pystymme seuraamaan kanojen hyvinvointia. Hyvin huolehdittu kana tuottaa laadukkaimmat kananmunat!

Lisää tietoa kanamunista