Sienibriossipiirakka

Tällä ohjeella valmistat syksyn sienistä täyteläisen ja maukkaan sienipiirakan.

Taikina

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 10 g hiivaa
  • 10 g sokeria
  • 5 g suolaa
  • 2 kpl Laitilan Kanatarhan vapaan kanan munaa
  • 125 g voita

Täyte

  • 1 l tuoreita metsäsieniä
  • 0.5 kpl purjoa
  • 2 rkl voita
  • 8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 3 rkl raakunaa hienonnettuna
  • 0.5 tl suolaa

Munamaito

  • 3 kpl Laitilan Kanatarhan vapaan kanan munaa
  • 2 dl maitoa
  • 1.5 rkl Dijon-sinappia
  • 0.25 tl valkopippuria
  • 1 tl mustapippuria

Ohje

1. Sekoita taikinan muita aineita paitsi voita n. 5 min.
2. Lisää voi ja ruohosipuli ja jatka sekoittamista niin kauan, kunnes taikina on sitonut kaiken voin ja se
irtoaa kulhon reunoilta ja siitä on tullut kiiltävää.
3. Taputtele taikina ohueksi levyksi ja laita lepäämään kylmään n. puoleksi tunniksi.
4. Kauli taikina n. 3 mm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pohja piirakkavuokaan, niin
että se yltää vuoan yläreunaan asti.
5. Haihduta sienistä neste pannulla.
6. Hienonna purjo ja kuullota se voissa. Lisää sienet ja pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Mausta
rakuunalla ja suolalla.
7. Sekoita munamaidon ainekset keskenään, mausta pippureilla ja sinapilla.
8. Jaa sieniseos pohjan päälle. Kaada päälle munamaito.
9. Paista 200 °C:ssa n. 30 min.

Vaikeusaste: Normaali
Valmistusaika: 40 min