Shakshuka

Shakshuka on Lähi-idässä perinteinen mausteinen pannu, johon hyydytetään kananmunia. Maukasta ja edullista kasvisruokaa parhaimmillaan!

1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 vihreä paprika
1 cm pala tuoretta chiliä (tai 1 tl chilijauhetta tai -rouhetta)
2 rkl tomaattisosetta (tomaattipyreetä)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tlk (noin 200 g) säilöttyjä kikherneitä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
4 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria silputtuna

Kuori ja silppua sipulit. Halkaise paprika ja poista kanta ja siemenkota, leikkaa paprika kuutioiksi. Leikkaa chili pieneksi silpuksi. Kuullota sipulia, paprikaa ja tomaattisosetta pannulla öljyssä muutama minuutti. Valuta kikherneet ja lisää ne sekä tomaattimurska pannulle. Mausta ja sekoita. Hauduta ilman kantta kymmenisen minuuttia niin että liika neste haihtuu. Tee munille lusikalla kolot kasvispataan ja riko munat koloihin. Ota levy pois päältä tai jätä se pienelle ja anna munien hyytyä. Ripota pinnalle mustapippuria ja persiljaa.

Vinkki: Saat lisää makua ruokaan, kun ripotat pinnalle murennettua fetaa tai kivettömiä mustia oliiveja.

Ruuan hinta: noin 3,70 e

https://munax.fi/autamme-toisiamme