Seesamlohi ja sitruunamajoneesi
(VHH, gluteeniton)
Seesamlohi ja sitruunamajoneesi
(VHH, gluteeniton)
Sitruunamajoneesi:
Riko kananmunat syvälle lautaselle. Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Kaada seesaminsiemenet toiselle lautaselle. Kääntele lohipalat ensin kananmunassa, sitten seesaminsiemenissä ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripota päälle suolaa ja pippuria. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia. Vatkaa kulhossa pallovatkaimella tai sähkövatkaimella keltuaiset, sinappi, suola ja pippuri sekaisin.
Kaada öljyä seokseen muutama tippa kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää öljyä vasta edellisen erän sekoituttua. Vatkaa, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Mausta sitruunamehulla ja -kuorella.
Kokoa annokset lohipaloista, majoneesista, salaatista, sitruunalohkoista ja tillinoksista.
Jäljelle jääneet munanvalkuaiset voit käyttää esimerkiksi smoothien joukkoon.