Seesamlohi ja sitruunamajoneesi
(VHH, gluteeniton)

 

Uunissa paahtuneet seesaminsiemenet tuovat itämaista makua loheen.
Kaveriksi sopii raikas sitruunamajoneesi.

 

  • 400 g ruodotonta lohifileetä tai kirjolohifileetä paloiteltuna
  • 2 Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • 2 dl seesaminsiemeniä
  • suolaa ja mustapippuria
  • vihreää salaattisekoitusta
  • tuoretta tilliä
  • sitruunalohkoja

Sitruunamajoneesi:

  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1/2 tl Dijon sinappia
  • 1/3 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta

Riko kananmunat syvälle lautaselle. Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Kaada seesaminsiemenet toiselle lautaselle. Kääntele lohipalat ensin kananmunassa, sitten seesaminsiemenissä ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripota päälle suolaa ja pippuria. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia. Vatkaa kulhossa pallovatkaimella tai sähkövatkaimella keltuaiset, sinappi, suola ja pippuri sekaisin.
Kaada öljyä seokseen muutama tippa kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää öljyä vasta edellisen erän sekoituttua. Vatkaa, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Mausta sitruunamehulla ja -kuorella.

Kokoa annokset lohipaloista, majoneesista, salaatista, sitruunalohkoista ja tillinoksista.

Jäljelle jääneet munanvalkuaiset voit käyttää esimerkiksi smoothien joukkoon.