Savustetut kananmunat

Kananmunien savustaminen on suosittua etenkin Aasiassa.

Reseptejä munan savustamiseen löytyy eri variaatioina sen mukaan, miten voimakkaasta savun mausta kukakin tykkää ja kokeeko helpommaksi savustaa munat kypsänä vai raakana.

Tässä kaksi reseptiä, joita kannattaa kokeilla erikoisempia elämyksiä halutessa.

Ohje #1:

  • Esilämmitä savustin 225 C:seen.
  • Aseta jääkaappikylmät raa’at kananmunat kuorineen savustimeen.
  • Savusta noin 2 tuntia.
  • Savustuksen jälkeen anna jäähtyä.
  • Kuori ja nauti.

Ohje #2:

  • Esilämmitä savustin 175-200 C:seen.
  • Aseta raa’at kananmunat ritilän päällä savustimeen.
  • Savusta munia, kunnes sisältö on täysin kypsynyt. Tähän menee aikaa noin 1 tunti.
  • Työnnä lämpömittari yhteen munista ja jatka savustamista, kunnes munan sisälämpötila on 175 C. Tähän menee aikaa noin 1,5 tuntia.

Kypsennetyille ja kuorituille munille savustusaika on lyhyempi, esimerkiksi n. 30 minuuttia.

Väriä ja savun makua saa lisättyä pidentämällä savustusaikaa ja tarvittaessa miedontamalla lämpöä.