Savukala-kananmunasalaatti
(vhh, gluteeniton, laktoositon, maidoton)

 

Ruokaisa salaatti on paitsi nopea ja helppo, myös kauniin keväisen värinen ja juhlava vaikkapa pääsiäisen tarjoiluun. Kananmunat symboloivat uutta elämää, uutta alkua ja alkavaa kevättä, siksi niitä tarjotaan paljon juuri pääsiäisenä.

  • 4 dl vuonankaalia tai muuta vihreää salaattia
  • 200 g vihreitä papuja (tuore tai pakaste) + 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 avocadoa
  • 4 Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • 200 g kylmäsavulohta tai muuta savukalaa
  • ½ dl manteleita
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Kastike:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl limemehua
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl tuoretta chiliä silputtuna

Koristeluun:

  • limeviipaleita tai -lohkoja

Huuhtele pavut ja leikkaa tarvittaessa kovat päät pois. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele papuja siinä muutama minuutti. Pakastepavut voit käyttää sellaisinaan sulatettuina. Keitä munat koviksi (9 minuuttia), laita hetkeksi kylmään veteen, kuori ja leikkaa puolikkaiksi. Levitä vuonankaali lautaselle ja asettele päälle kananmunanpuolikkaat, pavut, ruusukkeiksi taitellut lohiviipaleet ja mantelit. Ripota salaatille suolaa ja pippuria. Sekoita kastike ja lusikoi salaatille.