Saaristolaisleipä

Itse leivottu saaristolaisleipä sopii hyvin pääsiäispöytään. Tee saaristolaisleivästä vaikka perinteisiä muna-anjovisleipiä kahvin kanssa!

3 dl omenatäysmehua
2 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
1 dl ruisjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 dl maltaita (Tuoppi)
1 dl siirappia
1 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja

Lämmitä mehu hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kauraleseet, maltaat, suola, siirappi ja munat. Sekoita kuivahiiiva vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 1,5 tunnin ajan. Voitele ja jauhota leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista leipää uunin alatasolla 175 asteessa 1,5 tuntia. Kumoa valmis leipä ja jäähdytä ritilällä liinalla peitettynä.

Muna-anjovisleipiin tarvitset voita, salaatinlehtiä, keitettyä munaa, anjovis- tai janssonfileitä, kurkku- ja sitruunaviipaleita sekä tillin oksia.

Leivän hinta: noin 2,20 euroa

Leivän hinta:1,20 e

https://munax.fi/autamme-toisiamme