Rommi-glögi-valkuaiskakku by Hanna Skyttä

10-12 annosta, kuvassa on puolikas annos valmistettuna pieneen irtopohjaleipävuokaan

  • 1 dl (40 g) mantelijauhetta
  • ½ dl (20 g) kaurajauhoja
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • ripaus suolaa
  • ½ dl (20 g) kaurahiutaleita
  • Piparkakkumaustetta maun mukaan (1 Delight tai Alfa-proteiinipatukka)
  • (Steviaa)
  • (2 rkl maustamatonta heraproteiinijauhetta, Fortix)

Mikäli käytät proteiinipatukkaa, palastele se mikronkestävään astiaan ja kuumenna 30 sekuntia. Anna jäähtyä ja murustele hienoksi jauheeksi.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen kaurahiutaleita lukuun ottamatta.. Soseuta ainekset hiekkamaiseksi massaksi.

Lisää lopuksi kaurahiutaleet, ja sekoita, mutta pyri jättämään taikina rouheiseksi.
Kaurainen pohja on valmis käytettäväksi ilman paistamista.
Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:

  • 2 pkt (360 g) Munax Salaattivalkuaista
  • 1 kookosmaitotölkin kermaosuus* (noin 150 g)
  • 4 rkl kaseiiniproteiinijauhetta, vanilja**
  • 1-2 rkl sitruunasta puristettua mehua
  • 50 g sulatettua kookosöljyä
  • Ripaus vaniljajauhetta
  • 1 tl steviajauhetta
  • 1-2 rkl rommiaromia

(Itse lisäsin vielä täyteen joukkoon vaniljan ja kookoksen makuisia makeutusainetippoja. Käytä sen verran makeutusaineita, jotta saat valkuaisen maun peittymään)
*Laita kookosmaito jääkaappiin yön yli. Avaa se, ja kaavi pinnalle noussut kova kookosmassa kulhoon valkuaisten joukkoon.
** Voit valmistaa kakun myös ilman lisättyä proteiinijauhetta. Saatat tällöin joutua lisäämään hieman kookosöljyä ja makeutusaineita

Valmista täyte sekoittamalla kaikki sen ainekset sekaisin sauvasekoittimella. Huolehdi, että täyte on kädenlämpöistä ennenkuin lisäät kookosöljyn, sillä muuten se saattaa kohmettua kökkäreiksi täytteen joukkoon.
Maistele ja lisää makuaineita niin paljon, että saat valkuaisten maun peittymään.
Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan ja siirrä jääkaappiin kiilteen valmistamisen ajaksi.

Kiille:

  • 60 ml glögitiivistettä
  • 60 ml vettä
  • 2 liivatelehteä

Laita liivatelehteä likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5 minuutin ajaksi.
Kuumenna glögitiiviste ja vesi kiehuvaksi.
Puristele liivatteista vesi pois ja liota ne kuuman glögin joukkoon nopeasti sekoittaen.
Anna jäähtyä hetki ja kaada sen jälkeen kiilleaines täytteen päälle vuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Koristele syötävillä kukilla, valkosuklaarouheella, raakakaakaonibseillä, karpaloilla, hampunsiemenillä ja kookoshiutaleilla.