Ramen, eli japanilainen nuudelikeitto

Japanissa vierailleet ovat varmasti törmäneet Rameniin, eli japanilaiseen nuudelikeittoon.

Ramenista saa maittavan aterian vaikka kokonaiselle seurueelle. Jokainen nautiskelija voi vaikkapa itse päättää, millä keitto viimeisteillään.

Oheinen ohje on kasvisversio, mutta joukkoon voi sujauttaa esimerkiksi broileria, jolloin lihansyöjäkin on tyytyväinen.

Tarvitset:

  • 200 g munanuudeleita
  • Laitilan Kanatarhan Luomukananmuna (1/syöjä)
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 200 g siitakesieniä
  • 1 rkl öljyä (paistamiseen)
  • 11/2 l vettä
  • 2 kasviskuutiota
  • 3 rkl teriyakikastiketta
  • 3 rkl misotahnaa
  • 4 rkl seesaminsiemeniä
Työvaiheet:
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät ja jätä ne odottelemaan.
  • Leikkaa kevätsipulit 1/2 cm:n paksuisiksi renkaiksi.
  • Puolita sienet
  • Kuumenna öljy pannussa ja paista kevätsipulit, sienet ja sokeriherneet pikaisesti.
  • Kiehauta vesi. Keitä kananmunat ja poista ne kiehuvasta vedestä odottelemaan.
  • Mikäli kananmunien keitinvesi jää puhtaaksi, voit lisätä kiehuvaan veteen lihaliemikuutiot, teriyakikastikkeen ja misotahnan.
  • Jaa nuudelit ja sieni-herneseos kulhoihin. Kauho päälle lientä ja ripottele seesaminsiemenet.