Keväinen appelsiinirahkapiirakka
Rahkapiirakka on herkullinen ja kaunis pääsiäisleivonnainen, johon sitrushedelmät tuovat raikasta makua. Tämäkin leivonnainen on helppotekoinen – sekä taikinan että täytteen ainekset vain sekoitetaan keskenään.
Taikina:
1 1/4 dl pullomargariinia
100 g kermaviiliä
1 Laitilan Kanatarhan kananmuna
1 1/4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g maitorahkaa
200 g appelsiinituorejuustoa
2 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
2 mandariinia/satsumaa/klementiiniä
Sekoita leivinjauhe desilitraan vehnäjauhoja. Sekoita margariini, kermaviili, munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
Sekoita rahka, tuorejuusto, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa täyte tasaiseksi kierrevatkaimella ja kaada piirakalle. Tasoita. Leikkaa mandariinit viipaleiksi ja irrota kuoret viipaleista. Asettele viipaleet piirakalle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min.
Piirakan hinta: 5 euroa
https://munax.fi/autamme-toisiamme