Älä heitä aamupuuron loppuja pois! Kaikkein mehevimmät ja herkullisimmat sämpylät saat, kun käytät taikinaan puuroa. Laita taikinaan myös kananmunaa, niin sämpylöissä on enemmän proteiinia ja ne pitävät kylläisenä pidempään. Ammattilaisen vinkki: voitele sämpylät munalla, niistä tulee upean näköisiä ja kiiltäviä. Taikinasta tulee 8 isoa sämpylää.

Puurosämpylä

Ainekset:

Anna puuron jäähtyä kädenlämpöiseksi, lämmitä sitä tarvittaessa uudelleen. Sekoita joukkoon munat, suola ja rasva. Sekoita kuivahiiva desilitraan vehnäjauhoja, lisää taikinaan. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa hyvin, ensin puuhaarukalla, sitten käsin. Taikina saa jäädä löysäksi.

Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä 15 min. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, leivo pötköksi ja leikkaa paloiksi. Voit paistaa palat sellaisinaan tai pyöritellä sämpylöiksi jauhojen avulla.

Paista sämpylöitä uunin keskitasossa 225 asteessa 12 – 14 minuuttia.

Sämpylöiden hinta: noin 1,20 e / 8 kpl

https://munax.fi/autamme-toisiamme