Hanna Skytän munaisa purkkisalaatti

Tiesitkö, että Caesar-salaatti on peräisin 1920-luvun Meksikosta? Meksikosta on peräisin myös purkkisalaatti, joka on veikeä ja erittäin kätevä tapa napata evässalaatti vaikka töihin mukaan. Purkkisalaatti myös säilyy tavallista pitempään.

Bloggari Hanna Skyttä kertoo vinkkinsä onnistuneeseen purkkisalaattiin.

Ainekset:

  • 250 g yhtä tai useaa salaattilaatua
  • Laitilan Kanatarhan keitettyjä ja kuorittuja kananmunia
  • 1 tomaatti
  • 1o cm kurkkua

Työvaiheet:

  • Huuhtele, kuivaa ja revi salaatinlehdet.
  • Käytä mielellään eri lajeja, kuten frisée-, lollorosso-, rucola- tai tammenlehväsalaattia.
  • Lohko tomaatti ja paloittele kurkku.
  • Sekoita ainekset.
  • Laita purkin pohjalle helposti kosteutta päästävät ainekset, kuten tomaatit, ja sen jälkeen kokoa kerroksittain purkkiin muut ainekset niin, että salaatti tulee päällimmäiseksi.

Kun olet valmis nauttimaan salaatin, kumoa se lautaselle – näin salaatinlehdet jäävät alimmaiseksi ja muut ainekset kumoutuvat kauniisti niiden päälle ilman, että kosteammat ainekset olisivat vetistäneet ne säilytyksen aikana.