Nämä ultra-vähähiilihydraattiset ja kevyet proteiinitortillat valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ja sopivat sekä makeiden että suolaisten tortillojen ja wrapien tekemiseen.
Valmista kerralla isompi satsi, sillä tortilat sopivat myös hyvin pakastettaviksi.
Ainekset (4 kpl):
- 250 g Laitilan Proegg -nestemäistä valkuaista
- 2 tl psyllium-jauhetta (ei hiutaleita)±
- 2 tl vähärasvaista kookosjauhoa (tai 1 rkl vähärasvaista mantelijauhoa)
Suolaisiin tortilloihin: suolaa ja mausteita maun mukaan
Makeisiin tortilloihin: steviaa ja vaniljajauhetta maun mukaan
Paistamiseen: kookosöljyä
Työvaiheet:
- Laita kaikki ainekset mausteita lukuunottamatta tehosekoittimeen tai surauta ne tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.
- Lisää mausteita makusi mukaan ja sekoita vielä sekaisin.
- Sulata pieni määrä kookosöljyä pannulla kuumaksi.
- Kaada ¼ taikinasta kuumalle pannulle.
- Kun tortilla alkaa poreilla pannulla ja reunat ovat kypsyneet (noin 30–60 sek), käännä tortilla ja paista myös toiselta puolelta.
- Tortillat kypsyvät todella nopeasti, joten ole tarkkana, etteivät ne pala.
- Toista sama lopulla taikinalla.
- Täytä haluamillasti täytteillä tai pakasta tulevaa käyttöä varten.