Hanna Skytän proteiinitortillat

Nämä ultra-vähähiilihydraattiset ja kevyet proteiinitortillat valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ja sopivat sekä makeiden että suolaisten tortillojen ja wrapien tekemiseen.

Valmista kerralla isompi satsi, sillä tortilat sopivat myös hyvin pakastettaviksi.

Ainekset (4 kpl):

  • 250 g Laitilan Proegg -nestemäistä valkuaista
  • 2 tl psyllium-jauhetta (ei hiutaleita)±
  • 2 tl vähärasvaista kookosjauhoa (tai 1 rkl vähärasvaista mantelijauhoa)

Suolaisiin tortilloihin: suolaa ja mausteita maun mukaan
Makeisiin tortilloihin: steviaa ja vaniljajauhetta maun mukaan
Paistamiseen: kookosöljyä

Työvaiheet:

  • Laita kaikki ainekset mausteita lukuunottamatta tehosekoittimeen tai surauta ne tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.
  • Lisää mausteita makusi mukaan ja sekoita vielä sekaisin.
  • Sulata pieni määrä kookosöljyä pannulla kuumaksi.
  • Kaada ¼ taikinasta kuumalle pannulle.
  • Kun tortilla alkaa poreilla pannulla ja reunat ovat kypsyneet (noin 30–60 sek), käännä tortilla ja paista myös toiselta puolelta.
  • Tortillat kypsyvät todella nopeasti, joten ole tarkkana, etteivät ne pala.
  • Toista sama lopulla taikinalla.
  • Täytä haluamillasti täytteillä tai pakasta tulevaa käyttöä varten.