Tämä pizzapannari-ohje on Vappu Pimiän Vappu leipoo -kirjan yhteistyöresepti.
Pizzapannari on mahtava pääruoka, arjen pikaruoka tai jopa iltapala. Sekoitat vain taikinan ja annat levähtää, kun valmistat täytteet. Lisäksi pizzapannari on terveellisempää kuin tavallinen pizza, sillä Laitilan Kanatarhan kananmunat nostavat ruoan proteiinipitoisuutta. Parasta on, että täytteeksi voi laittaa melkein mitä vain kaapista löytyy, joten ruoka toimii loistavana tähteiden hyötykäyttökohteena. Jauhojen laatua vaihtelemalla saat myös muokattua kuitupitoisuutta – tai tyhjennettyä jauhopussien jäämiä.
Taikina:
- 4 Laitilan Kanatarhan Luomumunaa
- 3 dl jauhoja (vehnä-, speltti- tai hiivaleipäjauhoja
- 6 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
Täyte:
- 1 sipuli
- loraus öljyä
- 400 g jauhelihaa tai 2 prk tonnikalaa
- (suolaa ja 1 tl chilimaustetta)
- mustapippuria
- 2 dl herkkusieniä, paprikaa, kesäkurpitsaa, tai mitä jääkaapista löytyy, pieneksi pilkottuna
- 100 g juustoraastetta
- 2–3 tomaattia
- oreganoa tai pizzamaustetta
Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi ja anna turvota sen aikaa, kun valmistat täytteen. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
Silppua kuorittu sipuli ja kuullota öljyssä.
Jos käytät jauhelihaa, lisää se pannulle ja ruskista sekä mausta suolallaja pippurilla, myös halutessasi jollain muulla mausteella esim. chilillä. Voit myös käyttää jauhelihan sijasta valmiiksi ruskistettua soija- tai härkäpapuvalmistetta.
Jos käytät kinkkua tai tonnikalaa, ei paistamista tai suolaa tarvita.
Pilko haluamasi vihannekset – voit käyttää pariakin, mutta pitäydy ohjeen määrässä, jotta pannarin rakenne ei kärsi. Siivuta tomaatit.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Levitä sekaan jauhelihaseos (tai sipuli ja kinkku tai tonnikala) ja pieneksi pilkotut kasvikset. Ripottele pannulle myös juustoraaste ja asettele päälle viimeiseksi tomaattiviipaleet.
Mausta oreganolla tai pizzamausteella.
Paista 20–25 minuuttia uunin keskitasolla. Tarjoile lämpimänä esim. vihreän salaatin kera.