Fitness-ammattilainen Amanda Essén vinkkaa, kuinka valmistetaan herkullinen juustokakku, joka pysyy myös fitness-urheilijoiden vaatimusten rajoissa.

Essén kertoo blogissaan, että kakun voi tehdä joko piparkakuista tai sokerittomalla keksisuklaalla, jota löytää mm. fitness-tuotteita tarjoavista kaupoista.

Tarvitset:

  • 2 dl rahkaa (maustamatonta tai vaniljanmakuista)
  • 2 kauhallista tao 60g kaseiini-proteiinijauhoa
  • 1 dl Laitilan Proegg valkuaista
  • 1 dl maitoa
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sukriiniä tai tavallista sokeria
  • 1/2 tl vaniljasokeria, kardemummaa, kanelia tai muita mausteita
  • Mikä tahansa pohja, käytin murskattuja piparkakkuja
  • Minttu-suklaata tai proteiinisuklaata

Työvaiheet:

  • Valmista pohja
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen
  • Sekoita kaikki ainesosat yhteen
  • Kaada seos pohjan päälle, paista kakkua uunissa noin 30 minuuttia. (Voit myös tehdä raakakakkua,  laitat vain kakun heti pakastimeen noin kahdeksi tunniksi)
  • Ota ulos, anna jäähtyä, koristele murskatulla suklaalla