Fitness-ammattilainen Amanda Essén vinkkaa, kuinka valmistetaan herkullinen juustokakku, joka pysyy myös fitness-urheilijoiden vaatimusten rajoissa.
Essén kertoo blogissaan, että kakun voi tehdä joko piparkakuista tai sokerittomalla keksisuklaalla, jota löytää mm. fitness-tuotteita tarjoavista kaupoista.
Tarvitset:
- 2 dl rahkaa (maustamatonta tai vaniljanmakuista)
- 2 kauhallista tao 60g kaseiini-proteiinijauhoa
- 1 dl Laitilan Proegg valkuaista
- 1 dl maitoa
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sukriiniä tai tavallista sokeria
- 1/2 tl vaniljasokeria, kardemummaa, kanelia tai muita mausteita
- Mikä tahansa pohja, käytin murskattuja piparkakkuja
- Minttu-suklaata tai proteiinisuklaata
Työvaiheet:
- Valmista pohja
- Lämmitä uuni 200 asteeseen
- Sekoita kaikki ainesosat yhteen
- Kaada seos pohjan päälle, paista kakkua uunissa noin 30 minuuttia. (Voit myös tehdä raakakakkua, laitat vain kakun heti pakastimeen noin kahdeksi tunniksi)
- Ota ulos, anna jäähtyä, koristele murskatulla suklaalla