Laitilan Proegg Valkuainen on
- 0 % rasvaa
- 0 % kolesterolia
- 0 % laktoosia
- Runsaasti korkealaatuista proteiinia
- gluteeniton
- hiilihydraatiton
VALKUAISKAHVI
Trendikäs valkuaiskahvi tuo makua, näyttävyyttä ja ruokaisuutta kahviisi! Vatkaa nestemäinen pastöroitu valkuainen kovaksi vaahdoksi. Makeuta makusi mukaan sokerilla, hunajalla tai makeutusaineilla (Stevia). Nostele vaahto kahviin ja koristele esim. kaakaojauheella.
Katso video aiheesta >>
PUUROT
Proteiinilla rikastettu valkuaispuuro
1,25 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vettä
n. 1 dl Laitilan Proegg Valkuaista (voi halutessasi laittaa myös enemmän)
Vaihe 1: Sekoita kaurahiutaleet ja vesi keskenään ja kypsennä mikrossa 90 sekuntia.
Vaihe 2: Sekoita puuron sekaan munanvalkuaismassa ja kypsennä mikrossa 45 sekuntia (itse tykkään käyttää haarukkaa, jolla valkuaiset ja puuron saa sekoitettua hyvin keskenään)
Vaihe 3: Sekoita valkuaispuuroa uudelleen ja laita se vielä mikroon 45 sekunniksi.
Vaihe 4: Valmista! Lisää joukkoon esimerkiksi kanelia, sokeria, voita tai marjoja sekä tilkka maitoa. Nauti!
Lisää valkuaispuuron ohjeita voit googlettaa hakusanalla ”egg white oatmeal”. Usein resepteissä esiintyy mittana ”cup”, joka vastaa noin 2,5 dl:aa. ❤️
Iltapuuro ”Ultimatum night snack”, resepti Hanna Skyttä | Hanna Skyttä Instagram
Keitä kaurahiutaleet mantelimaidon ja Laitilan Proegg Valkuaisen kera. Lisää päälliseksi esimerkiksi:
❤️ banaania
❤️ mulperinmarjoja
❤️ saksanpähkinöitä
❤️ raakakaakaon nibsejä
❤️ vedessä liotettuja chian siemeniä, mausta lakritsijuurijauheella
❤️ sulatettua suklaa-maapähkinävoita (sokeriton)
Zorridge suklaa-valkuaispuuro kesäkurpitsalla – nauti päivän kasvikset puurossa! resepti Hanna Skyttä | Hanna Skyttä Instagram
Annokset 2-3
70 g gluteenittomia kaurahiutaleita tai Urtekram Gluteeniton Luomu Neljän viljan puuro -hiutaleita
2 – 3 rkl chia siemeniä
150 g kuorittetua ja raastettua kesäkurpitsaa, bataattia tai porkkanaa
6 dl vettä
vaniljajauhetta, kanelia, suolaa, steviaa mausteeksi
1 kypsä banaani
1 dl proteiinijauhetta tai Pro-meal ateriankorvikejauhetta
2 dl Laitilan Proegg Valkuaista
Tarjoiluun: 1 pala raakasuklaata per annos tai kookosmaitoa sekoitettuna Pro-meal sitruunajauheeseen sekä pieni määrä sitruunan kuorta raastettuna
Kypsennä hiutaleet, chia, bataatit vesi ja mausteet keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se muuttuu puuroksi.
Ota pois liedeltä. Muusaa banaani. Lisää banaani, valkuaiset ja proteiinijauhe puuroon ja sekoita hyvin. Kuumenna jälleen ja jatka sekoittamista. Jos puuro on liian paksua, lisää vähän vettä.
Laita puuro tarjolle ja lisää jokaiseen pala raakasuklaata. Jos valmistat sitruunapuuroa, tarjoile se kookosmaidon ja sitruuna Pro-mealin kanssa tai pelkästään raakavalkosuklaapalojen kanssa. ❤️
Melkein kuin vispipuuro
2 dl Laitilan Proegg Valkuaista
1 dl maitoa
(2 tl sokeria)
2 dl puolukoita
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja paina 30 s tehosekoitin päälle. ❤️
LEIVÄT
Viiden minuutin viljaton proteiinileipä, resepti Hanna Skyttä | Hanna Skyttä Instagram
1 dl (30 g) mantelijauhoja1 rkl (5g) chia siemeniä
1/2 rkl leivinjauhe
1/8 rkl suolaa
60 g Laitilan Proegg Valkuaista
Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Voitele iso kuppi kookosöljyllä. Kaada seos kuppiin ja laita mikroon. Kuumenna mikrossa 45 sekuntia, mutta vain 15 sekuntia kerrallaan, jottei seos kuohu kupista yli.
Nauti voin/kookosöljyn ja muiden päällisten kera tai tee leivästä köyhiä ritareita. Köyhät ritarit voit valmistaa kastamalla leivät Laitilan Proegg Valkuaisessa ja jauhoseoksessa/herajauheessa. Paista pannulla kookosöljyssä kullanruskeiksi. ❤️
LETUT
Helpot banaaniletut Noin 15-20 kpl.
1 kypsä banaani
1,5 dl Laitilan Proegg Valkuaista
ripaus vaniljasokeria
ripaus kanelia
Kaada valkuainen kulhoon ja siivuta banaani sekaan, lisää mausteet. Survo sauvasekoittimella seos tasaiseksi. Paista lättypannussa miedolla lämmöllä, banaaniletut palavat helposti. Hätäinen nauttii letut semmoisenaan ja herkkusuu laittaa päälle vaniljajäätelöä ❤️
Munakkaat ja aamupalat
Sporttisen aamupala
0,5 dl luomukaurahiutaleita
1,5 dl rasvatonta luonnonjogurttia
1,5 dl Laitilan Proegg Valkuaista
1dl pakastemarjoja (vadelma-mustikka)
Ota marjat sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana. Sekoita kaikki ainekset ja nauti appelsiinituoremehun kanssa. ❤️
Valkuaismunakas
1 sipuli
75 g laktoositon kalkkunaleikele
35 g aromikas juusto esim. sinileima Emmental
2,5 dl Laitilan Proegg Valkuaista
Ensin kuullota sipuli ja kalkkunaleikkelepalat pannulla. Kaada Laitilan valkuainen ja lisää juusto pinnalle. Anna hautua hetken pannulla ja kun valkuainen on hyytynyt nauti tuhti proteiinimunakas. ❤️
Valkuainen mansikkahillolla
1,5 dl Laitilan Proegg Valkuaista
Mansikkahilloa
Paistamiseen voita
Sulata voi pannulla ja kaada Laitilan valkuainen pannuun. Anna hyytyä. Tarjoile mansikkahillon kera. Mahtava rasvaton proteiinipitoinen herkku. ❤️
Laitilan Proeggin oma munakas 
2 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
1 dl Laitilan Proegg Valkuaista
2 siivua kalkkunaleikkelettä
tomaatti, purjo, sormisuolaa ja mustapippuria
Riko kananmunat paistinpannulle, sekoita lastalla keltuaiset rikki. Lisää valkuainen ja sekoita joukkoon pilkotut kalkkunaleikkeleen palat, tomaatit ja purjo. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
Munakkaan voit valmistaa myös mikrossa! Kaada syvälle lautaselle valkuaista ja laita joukkoon leikkelettä tai vihanneksia. Laita pariksi minuutiksi mikroon ja munakas on valmista!
JUOMAT
Suusta suuhun -blogi: Kurkkusour-drinkki | 1 annos
4 cl giniä
1 valkuainen (3 cl Laitilan Proegg valkuaista)
2 cl sitruunamehua
1 cl sokeriliuosta*
kurkkua
jäitä
*Valmista sokeriliuos sekoittamalla sokeri ja vesi kattilassa suhteessa 1:1.
Murskaa muutama kurkkuviipale shakerin pohjalle ja kaada päälle gini, sokeriliuos, valkuainen ja sitruunamehu. Lisää myös muutama jääpala ja sekoita shakeriä voimakkaasti noin puoli minuuttia, kunnes valkuainen vaahtoutuu. Siivilöi juoma jääpaloilla ja muutamalla ohuella kurkkuviipaleella täytettyyn lasiin. Koristele raastetulla sitruunankuorella ja valkuaisvaahdolla. ❤️
Katso resepti kokonaisuudessaan täällä>>
Strawberry egg-nergy margarita, resepti Hanna Skyttä | Hanna Skyttä Instagram
Julkaistu syyskuun 2015 Body-lehdessä
4 annosta
Ravintoarvot/annos:
95 kcal
17 g proteiinia
4,6 g hiilihydraatteja
0,8 g rasvaa
4 dl jäisiä mansikoita
2 keskikokoisen limen mehu
8 rkl heraproteiinijauhetta, vanilja
3 dl Laitilan Proegg nestemäistä valkuaista
2 tölkkiä Nocco-BCAA-juomaa tai kivennäisvettä
Laita jäiset mansikat, limen mehu, proteiinijauhe ja valkuainen tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Pidä huoli, että seos säilyttää kuitenkin jäisen rakenteensa.
Kaada seos laseihin ja kaada sekaan Nocco-juoma. Tarjoile heti. ❤️
Proteiinismoothie 10 g proteiinia, marjainen
1dl Laitilan Proegg Valkuaista
1dl appelsiinimehua
1,5 dl marjasekoitusta: mustikka, mustaherukka, mansikka, vadelma
Laita tuotteet sheikkeriin 25 sek.
lisäextra 8g tuoretta inkivääriä ❤️
Proteiinismoothie 10g proteiinia, kasvis
1dl Laitilan Proegg Valkuaista
1dl appelsiinimehua
1,5dl lehtisalaattia
0,5 dl varsiselleriä
0,5dl kuorittua kurkkua
lisäextra 8g tuoretta inkivääriä ❤️
Mansikka-Omena Herkku
2 dl Laitilan Proegg Valkuaista
1 dl maitoa
1 dl kotitekoista mansikkahilloa
1 dl kotitekoista omenahilloa
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja paina 30 s tehosekoitin päälle. ❤️
Makea vaniljaproteiinijuoma
2 dl Laitilan Proegg Valkuaista
1 dl rasvatonta vaniljarahkaa
1 dl pakastemustikoita
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja paina 30 s tehosekoitin päälle. ❤️
Helppo ja terveellinen smoothie
2 dl valkuaista
1 dl mustikkakeittoa
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja paina 30 s tehosekoitin päälle. ❤️
Ihanan suklainen proteiinijuoma
2 dl Laitilan Proegg Valkuaista
1 banaani
1 ruokalusikallinen kaakaojauhetta
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja paina 30 s tehosekoitin päälle. ❤️
Kuiturikas smoothie
2 dl Laitilan Proegg Valkuaista
1 dl maitoa
2 dl luumuja
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja paina 30 s tehosekoitin päälle. ❤️
Proteiinipitoinen marjapirtelö
2dl sulatettuja pakastemansikoita
2dl jäisiä pakastemustikoita
1dl Laitilan Proegg Valkuaista ❤️
Valkuaisjuoma
1 prk (500 g) Laitilan Proegg Valkuaista
1 ananas (koko 10)
raastettua tuoretta inkivääriä
1 – 2 tl vaniljasokeria
1) Kuori ananas. Pilko hedelmänliha kuutioiksi.
2) Kaada valkuaiset tehosekoittimeen. Lisää ananas.
3) Kuori pala tuoretta inkivääriä. Raasta sitä mukaan sopiva määrä.
4) Lisää vaniljasokeri ja aja seos tasaiseksi.
5) Kaada lasiin ja nauti makuelämyksestä. ❤️
MAKEAT RESEPTIT
Mainio mantelipannukakku (4-6lle) 
1,5dl mantelijauhoa
1,5dl tummaa riisijauhoa
1rkl hienojakoista psylliumjauhetta
ripaus suolaa
3dl mantelimaitoa
2dl Laitilan Proegg Valkuaista
Katso koko ohje täältä. ❤️
Marenki, noin 30 kpl
1 dl Laitilan Proegg Valkuaista
2 dl hienosokeria
Vatkaa valkuainen ensin kovaksi kulhossa. Lisää sokeri pikku hiljaa valkuaisvaahtoon, koko ajan sekoittaen. Vatkaa vielä seos kovaksi. Pursota tai annostele seos leivinpaperille.
Paista marengit uunin keskitasossa 100° noin tunnin, tai kunnes marenki on kovettunut ja irtoaa paperista.
VINKKI: Korvaamalla sokerin hunajalla saat terveellisemman marengin. Katso ohje Hyvinvointiblogistamme. ❤️
BRITAKAKKU
Pohja:
125 g voita
1dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
1dl maitoa
11/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Marenki
1dl Laitilan Proegg Valkuaista
11/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Kermavaahto
1dl kuohukermaa
1/2vaniljasokeria
2rkl sokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmista pohja. Laita piirakkavuoan päälle leivinpaperi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset koko ajan vatkaten. Lisää sitten vuorotellen maito ja jauhoseos edelleen vatkaten. Levitä tasaisesti vuokaan. Tee nyt marenki. Laita valkuaismassa ja sokeri kulhoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenkimassa taikinan päälle vuokaan. Paista uunin keskiosassa 20 min. Anna pohjan jäähtyä. Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi maustaen sokerilla ja vaniljalla. Kokoa kakku. Puolita marenkinen kakkulevy, nosta toinen levy kakkulautaselle lastojen avulla. Levitä päälle hillo, hedelmäpaloja tai marjoja ja kermavaahto. Nosta päälle toinen kakkulevy marenkiosuus päällepäin. ❤️
VANILJAINEN RAPARPERIPIIRAKKA
3 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 dl sokeria
3/4 dl Laitilan Proegg Valkuaista
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
täyte:
1 l raparperinpaloja
400 g vaniljarahkaa
1 dl kermaa
1 dl sokeria
1 dl Laitilan Proegg Valkuaista
Sekoita rasva ja sokeri keskenään. Lisää valkuainen.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin pälle uunipellille. Ripottele päälle raparperinpalat. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. ❤️
MACARON-PIKKULEIVOKSET
♥ 1 ½ dl Laitilan Proegg Valkuaista
♥ 75 g sokeria
♥ 265 g mansikanmakuista tomusokeria
♥ 160 g mantelijauhoa
Täyte:
♥ 200g valkosuklaata
Siivilöi mantelijauho kulhoon. Heitä siivilästä läpimenemättömät rippeet pois. Siivilöi perään tomusokeri ja sekoita kevyesti.
Kaada Laitilan Proegg Valkuainen eri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes valkuaiset alkavat muistuttaa saippuavaahtoa. Lisää sokeri vähän kerralla vatkaten samalla koko ajan.
Kun vaahto on vitivalkoista ja pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin ilman että vaahto valuu, se on valmista. Sekoita tomusokeri-mantelijauho seos valkuaisvaahdon joukkoon nuolijalla noin 3 erässä. Sekoita käännellen, kunnes seos on laavamaista ja valuu nuolijasta sitä nostettaessa.
Pursota leivinpaperille sydämiksi tai ympyröiksi. Koristele haluamallasi tavalla (jos koristeet eivät kestä uunia, koristele macaronit vasta paiston jälkeen!).
Anna macaronien kuivua pellillä huoneenlämmössä 1-1,5h. Mitä pidempään, sen parempi. Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia. Älä ylipaista! Macaronit eivät saa alkaa kellertää. Sisuksen pitääkin jäädä hieman pehmeäksi. Anna macaronien jäähtyä ennen täyttöä.
Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan, tai mikrossa 30 s erissä välillä sekoittaen, kunnes se on juoksevaa. Anna hieman jäähtyä, ja nostele pursotinpussiin. Pursota pieni määrä suklaata joka toisen macaronin keskelle, ja paina toinen macaroni päälle niin, että täyte leviää tasaisesti. Nosta heti jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi ennen tarjoilua. ❤️
CAPPUCINO PAVLOVA
AINESOSAT
250 grammaa hienoa sokeria
4 tl espresso jauhe (ei pikakahvi rakeita)
4 isoa valkuaista
1 ripaus suolaa
2 tl maissijauhoa
1 tl valkoviinietikkaa
300 ml kuohukermaa
1 tl kaakaojauhetta
OHJEET
1. Kuumenna uuni 180°C. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja sivele rasvalla halkaisijalta noin 23 sentin ympyrä.
2. Sekoita sokeri ja espressojauhe pieneen kulhoon.
3. Puhtaaseen, rasvattomaan metallikulhoon vispilöi valkuaiset ja suola,kunnes seos on jähmeää vaahtoa. Jatka vatkaamista ja lisää ruokalusikallinen kerrallaan sokeri-kahvi seos joukkoon.
4. Kun sinulla on kiinteä, luonnonvalkoinen seos valmiina, lusikoi joukkoon valkoviinietikka.
5. Lorausmarenki seoksen sisällä piirretään ympyrä. Tasoita pinta.
6. Laita se uuniin ja pienennä heti uunin lämpötilaa 150°C ja paistatunti. Tunnin kuluttua sammuta uuni ja jätä pavlova uuniin kunnes se on jäähtynyt.
7. Kun pohja on jäähtynyt, nosta se varovasti paperille ja laita se ylhäältä alaspäin tasaiselle levylle ja irrotapaperi.
8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä hienovaraisesti marenkipohjalle. Siivilöi kaakao. ❤️
(http://www.nigella.com/recipes/view/cappuccino-pavlova)
ETON MESS – MARENKIJÄLKIRUOKA
4 – 6 annosta
Mantelimarenki
140 g Laitilan Proegg Valkuaista
ripaus merisuolaa
280 g sokeria
70 g mantelilastuja
Massa
1 keskikokoinen päärynä
sitruunamehua
50 g tummaa suklaata
2,5 dl vispikermaa
Katso koko ohje täältä. ❤️
MUUT
Kuorrutettu lohi
Mausta lohen palat (noin kilo) suolalla ja pippurilla. Nosta uunivuokaan ja kaada päälle 2 dl ruokakermaa. Vaahdota yksi desilitra valkuaista ja mausta se tillillä ja paprikajauheella. Lisää valkuaisvaahtoon noin 3 dl juustoraastetta. Peitä lohen palat kuorrutteella. Kypsennä lohta uunissa 200 asteen lämmössä noin 15 minuuttia kunnes lohi on kypsää. ❤️
Treenaajan jäätelö, resepti Hanna Skyttä | Hanna Skyttä Instagram

Ison annoksen makrot:
125 kcal, 29 g prot, 0,9 g carbs, 0,2 g fat
120 g Laitilan Progg Valkuaista
20 g appelsiinin tai vaniljan makuista herajauhetta
20 g PREZONE, appelsiinin makuinen
Vispaa valkuaiset marenkimaiseksi kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovaisesti joukkoon proteiinijauhe ja Prezone, varo ettei valkuaisvaahto lässähdä.
Laita seos astiaan ja pakastimeen muutamaksi tunniksi. Nauti mehiläisen siitepölyn kanssa. Tarkista ettei siinä ole entsyymejä, muutoin resepti ei toimi. ❤️
MUIDEN BLOGGAAJIEN VALKUAISRESEPTEJÄ:
Metallisydän testasi Laitilan Proegg Valkuaista ja Protein Smoothieta. Valmiiksi erotellut valkuaiset helpottavat arkea ja nopeuttavat ruoanlaittoa etenkin, kun kananmunia syödään aamoin ja illoin
Appelsiinejahunajaa: Munalla mennään
Kääpiölinnan köökissä tehtiin Kääpiölinnan värjätyt marengit
Terhi Pohjanheimo Ts Ruoka: Marenki ja helpot banaaniletut
Jauhoton taikina kokeili Angel food cake eli valkuaisista tehty kakku
Kirsin Kuntopiiri kokeili vadelmavaahtoa