UUNITON PORKKANAKAKKU By Hanna Skyttä

Valkuaismunakkaassa on käytetetty kananmunan sijaan Munax Valkuaisjauhetta

Ainekset:

  • 5 dl karkeaksi raastettua porkkanaa
  • 1 dl paahdettuja kookoslastuja tai -hiutaleita
  • 1 dl Medjool-taateleita kivet poistettuna tai rusinoita
  • 4 rkl erytritolia (tai kookossokeria)
  • 2 – 3 rkl vaahterasiirappia
  • 3 rkl kookosmannaa sulatettuna
  • 3 rkl Munax Valkuaisjauhetta –> tilaa verkkokaupastamme
    Steviaa, maun mukaan
    kanelia, kardemummaa ja ripaus suolaa

Kuorrutus:

 

  • 5 rkl kookosmannaa sulatettuna
  • 3 rkl Valkuaisjauhetta
  • 4 rkl vaahterasiirappia
  • Vaniljajauhetta maun mukaan
  • 1/4 tl suolaa
  • Steviaa, maun mukaan

Laita kaikki kakkupohjan ainekset tehosekoittimeen ja käytä sykäyksittäin, jotta saat aikaan karkean massan. Varo, ettet hienonna massaa liian hienoksi. Kaada massa pieneen irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään. Maista ja lisää makeutta makusi mukaan.

Kaada kuorrutus kakkupohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin tai pakastimeen yön yli. Mikäli laitat kakun pakastimeen, ota se sulamaan n 30min ennen tarjoilua.