fbpx Skip to main content
Yle uutisoi Fazerin ja Porin perusturvan yhdessä toteuttamasta Power Meals -tutkimuksesta, jossa ikäihmisten arkiruokavalioon lisättiin proteiinia. Tulokset puhuvat puolestaan.

Testiryhmiä oli kolme. Yksi ryhmä söi kuten ennenkin. Toinen ryhmä sai kotiinsa päivittäin tavanomaisen kotipalveluaterian. Myös kolmas ryhmä söi kotipalveluaterioita, mutta heidän annoksensa sisälsivät normaalia enemmän proteiinia. Proteiinipitoista ruokaa syöneet ikäihmiset erottuivat pian joukosta”, artikellissa kerrotaan.

Ikäihmiset tarvitsevat päivittäin vähintään 1,2–1,4 grammaa proteiinia painokiloaan kohden, joka saattaa helposti jäädä saavuttamatta huonolla ruokavaliolla. Mikäli ihminen painaa esimerkiksi 70 kg, tulee hänen saada vähintään 84–100 g proteiinia päivässä. Proteiinitarpeen täyttäminen lisää mm. unen laatua ja pituutta, sekä auttaa keskittymään ja jaksamaan hyvinvoivana pitkin päivää. Lisäproteiinia saaneilla elinvoima koheni selkeästi.

– Tutkimusryhmän jäsenet selviytyivät tavanomaisista toiminnoista aiempaa paremmin, heidän testituloksensa paranivat toimintakykyä mittaavassa tuoliltanousutestissä muita selkeämmin, heidän vatsansa toimi paremmin ja he nukkuivat öisin keskimäärin lähes puoli tuntia muita enemmän, Ravitsemustieteiden tohtori ETT Marika Laaksonen Fazer Labista kertoo Ylen uutisessa.

Voit lukea Ylen artikkelin kokeilusta tästä.

Munax Protein Smoothie on maukas ja luonnollinen vaihtoehto proteiinilisäksi

L isäproteiinia voi vaihtoehtoisesti hankkia myös Munax Protein Smoothiesta. Yksi annospakkaus sisältää makuvaihtoehdosta riippuen joko 20 tai 25 grammaa proteiinia.

Mehumaisen juoman proteiini tulee kananmunan valkuaisesta, jota annoksessa on noin viiden kananmunan valkuaisen verran. Juomien koostumus ja maku on tuotekehitetty mehumaiseksi, eikä kananmunan koostumuksesta tai mausta ole tietoakaan. Jäljellä on herkullinen, maidoton, laktoositon ja gluteiiniton smoothiejuoma.

Testasimme smoothien vastaanottoa kansalaisten keskuudessa syksyllä Turun messuilla. Näin maistaneet kommentoivat:

Munax Protein Smoothie on mitä parhainta nautittuna ennen nukkumaanmenoa. Proteiini vaikuttaa yöllä kun ihminen nukkuu, jolloin elimistö palautuu päivän rasituksista ja kerää voimia seuraavaan päivään. Kokeile!

Munax Protein Smoothien löydät appelsiinin, mustikan, omena-vaniljan ja limen makuisina ruokakauppasi kylmähyllystä.

Teksti: Kristian Eloluoto
Lähde: Yle