GN 1/1 – 65mm, saanto 2,8kg, kypsennyshävikki 10%
Annoskoko lisäkkeeksi 150g, annoksia 18

 

  • Mestari perunanuudeli 1,000 kg
  • Sipulikuutio, pakaste 0,200 kg
  • Laitilan Proegg Kokomunamassa 1,500 kg
  • Ruoanvalmistusjuusto tai sulatejuusto 0,400 kg
  • Valkosipulinen yrttimausteseos 0,005 kg
  • Valkopippuri, jauhettu 0,0002 kg
  • Suola 0,015 kg
  • Ruokosokeri 0,010 kg

Työvaiheet

Höyrytä perunanuudeleita ja sipulikuutioita 5 minuutin ajan. Vuoraa GN vuoka leivinpaperilla ja levittele perunanuudelit sekä sipulikuutiot vuokaan tasaisesti. Yhdistä kokomunamassa, ruoanvalmistus- tai sulatejuusto sekä mausteet keskenään, sekoita. Kaada munakasmassa vuokaan ja nostele perunanuudeleita lastalla hieman, että massa leviää tasaisesti. Kypsennys 170 °C, kosteus 35%, 20-25 minuuttia.

Perunamunakas muuntuu moneksi! Käytä energialisäkkeenä tai cocktailpalana. Perusohjeeseen juustoa, tuoreita yrttejä, kasviproteiinia tai lihaa/kalaa lisäämällä saat aikaiseksi ruokaisamman, helposti annosteltavan munakkaan.