Pannukakku on hyvää ja edullista ruokaa myös suolaisena versiona. Pannaria ei aina tarvitse tehdä koko pellillistä. Puolikas annos taikinaa valmistuu helposti ja nopeasti uunin kestävässä paistinpannussa tai piirakkavuoassa.

Pekonipannari

Ainekset:

  • 1/3 pkt amerikanpekonia (noin 60 g)
  • 3 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
  • ½ l maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl juustoraastetta
  • 2 rkl silputtua persiljaa

Leikkaa pekoni saksilla pieniksi suikaleiksi ja ruskista pannulla. Pekonissa on rasvaa, joten sitä ei tarvitse lisätä.

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne huolellisesti rikki vispilällä. Lisää maito, suola, rypsiöljy sekä jauhot hyvin vatkaten. Voitele paistinpannu tai piirakkavuoka öljyllä. Kaada taikina pannuun/vuokaan.

Ripota pinnalle juustoraaste ja paistetut pekonit. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes pannukakku on saanut kauniin värin. Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoa heti. Oma 15-vuotiaani nautti tämän ketsupin kanssa J

Ruuan hinta: noin 3,50 e

https://munax.fi/autamme-toisiamme