Pekoni-kanamuna-lehtikaalivuoka
(VHH, gluteeniton)

 

Lehtikaali sopii hyvin vähähiilihydraattiseen ja ketoruokavalioon, se tuo kuituja ja tärkeitä ravintoaineita.
Parhaimmillaan se on rapeana uunissa kypsennettnä tai wokattuna. Kananmuna tuo helppoon, hauskan näköiseen
lehtikaalivuokaan proteiinia ja pekoni herkullista makua.

 

  • 300 g lehtikaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 100 g pekonia
  • 4 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
  • suolaa, mustapippuria
  • roseepippuria
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia

Revi lehtikaalin lehdet isoiksi paloiksi, jätä kova lehtiruoti pois.  Voitele iso uunivuoka ja laita lehtikaali tasaisesti vuokaan. Tee kanamunille ”kolot” lehtikaaliin ja riko munat koloihin. Paloittele pekoni ja ripottele vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes munat ovat hyytyneet. Ripottele vuokaan mausteet ja tarjoile.