Helppo pataleipä

Pataleivän tekeminen sujuu niin helposti, että voit nauttia uunituoretta leipää vaikka joka aamu! Taikina tehdään illalla ja sen annetaan kohota jääkaapissa yön yli. Aamulla leipä paistetaan uunissa. Kananmuna parantaa leivän rakennetta ja tuo siihen proteiinia.

3 1/2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
3 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl pellavarouhetta (tai speltti- tai kaurahiutaleita)

Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja. Sekoita veden joukkoon suola, kananmunat ja jauhot sekä pellavarouhe/hiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa liikaa. Peitä taikina kelmulla ja anna olla yön yli jääkaapissa.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kääntele käsin palloksi jauhojen avulla. Anna kohota liinalla peitettynä 30 min.

Laita kylmä pata uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele kuuma pata öljyllä ja laita sinne taikina. Paista leipää uunin alatasolla ensin 30 min.kannen alla ja sitten 15 min. ilman kantta. Anna leivän jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

Leivän hinta:1,20 e

https://munax.fi/autamme-toisiamme