Parsakaali-sienimunakas grillivastuksella
(VHH; gluteeniton)

 

Jos haluat uunimunakkaaseen kauniin rapean pinnan, kypsennä se ensin uunissa normaalisti ja vaihda lopuksi uunin asetukset grillivastukselle.

  • 6 Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 200 g parsakaalin nuppuja (pakaste)
  • ½ dl kuivattuja suppilovahveroita tai muita sieniä
  • ½ sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl currya
  • 1 tl paprikajauhetta
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 1 dl emmentaljuustoraastetta
  • 2 rkl persiljaa silputtuna

Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki vispilällä. Lisää kerma ja mausteet sekä murenna joukkoon kuivatut sienet, sekoita. Kuori ja silppua sipuli, kuullota hetki pannulla voissa. Voitele uunivuoka ja kaada munakasseos vuokaan. Ripota joukkoon sipulisilppu. Sulata parsakaalin nuput siivilässä kuuman juoksevan veden alla. Valuta ja lisää munakkaaseen. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä munakasta uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Käännä uunin asetukset lopuksi grillivastukselle ja lämpötila 250 asteeseen. Kypsennä munakasta muutama minuutti, kunnes juustoraaste on saanut kauniin värin. Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoa heti.